Köttgryta :)
Idag gav jag mej på att göra köttgryta för första gången i mitt liv.. :P Dock så hade jag inte tillräckligt med koktid när älsklingen skulle o jobba så tyvärr blev inte köttet så mört som jag hade velat men de va Riktigt gott ändå! :)
Finns ju hur många varianter av köttgryta som helst men detta receptet gick jag någorlunda efter o de va väldigt lättlagat! :)
Måste bara påpeka att koktiden stämmde Inte på min gryta iaf!
Ingredienser:
500 g grytbitar av nöt eller nötstek
2 gula lökar
2 dl vatten (Jag hade i ca 5 dl ist)
1 köttbuljongtärning
2 msk kinesisk soja (Jag hade bara colorit)
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde (Jag hällde bara i på måfå)
Idealmjöl
Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek.
Finns ju hur många varianter av köttgryta som helst men detta receptet gick jag någorlunda efter o de va väldigt lättlagat! :)
Måste bara påpeka att koktiden stämmde Inte på min gryta iaf!
Ingredienser:
500 g grytbitar av nöt eller nötstek
2 gula lökar
2 dl vatten (Jag hade i ca 5 dl ist)
1 köttbuljongtärning
2 msk kinesisk soja (Jag hade bara colorit)
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde (Jag hällde bara i på måfå)
Idealmjöl
Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek.
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta.
Rör i soja och peppar. Skala lökarna och skär i ringar. Lägg löken och köttet i buljongen.
Låt koka på medelstark värme i 35-40 minuter så att köttet blir mört. Rör om någon gång då och då. Provsmaka gärna en bit och är det inte mört fortsätt då att koka tills det blir mört.
När köttet är mört, rör i grädden och rör ner idealmjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter.
Jag serverade min gryta med ris, sallad och lingonsylt. :)
Måste bara påpeka att koktiden stämmde Inte på min gryta iaf! Jag kokade i ca 1 timme o det var fortfarande inte riktigt mört.. :)Kommentarer
Trackback