Yummi :)
Nu är alla frallorna klara och jag kan meddela att dem smakade väldans gott.. ;)
Och här är som vanligt receptet. :)
Ca: 35 st
100 g jäst
1 dl olja
1 ägg
1 msk salt
2 msk strösocker
2,9-3 liter vetemjöl (Jag hade i ungefär 1 liter grahamsmjöl med)
Till pensling:
ägg
vallmofrön
Gör såhär:
Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det. Tillsätt olja, ägg, salt och socker. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen en stund och baka ut till småbullar och lägg på plåt. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa cirka 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda dem cirka 8 minuter. Låt frallorna svalna under bakduk.
Och här är som vanligt receptet. :)
Ca: 35 st
Ingredienser:
1 liter vatten100 g jäst
1 dl olja
1 ägg
1 msk salt
2 msk strösocker
2,9-3 liter vetemjöl (Jag hade i ungefär 1 liter grahamsmjöl med)
Till pensling:
ägg
vallmofrön
Gör såhär:
Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det. Tillsätt olja, ägg, salt och socker. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen en stund och baka ut till småbullar och lägg på plåt. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa cirka 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda dem cirka 8 minuter. Låt frallorna svalna under bakduk.
Kommentarer
Trackback