Frallbak
Idag har det varit en effektiv dag.
Jobbat 12 timmar, pussat på hästarna, bakat frallor och dammsugit!
Så nu tar jag kvällen och äter dagens "middag" som består utav vaniljkesella och hallon.
Hjälper mamma med frallbak till systers student som är på fredag. Lillasyster börjar bli stor nu! :')
Receptet har jag fått av min kära moster.
Frallor: ca 35 st.
Ingredienser:
50g jäst
150g smör
3 dl mjölk
1 dl vatten
1 dl socker (jag använder ungefär ½)
2 krm salt
2 krm muskot
4 ägg
16 dl mjöl (jag byter ut några dl vanlig mjöl mot grahamsmjöl ist)
Gör så här:
Smält smör i en kastrull och häll i mjölk och vatten, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med degspdet.
Rör i socker, salt, muskot och ägg.
Tillsätt mjöl lite åt gången. (Spara lite till utbaket)
Låt stå och jäsa övertäck i 30 minuter.
Baka sedan ut till små runda bollar och låt jäsa ytterligare 30 minuter på plåten.
Pensla sedan med ägg och strö ev över lite valmo/sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Kommentarer
Trackback