Key lime pie
Key lime pie, tror det var det godaste jag åt under vår vistelse i Key West förra året! Förutom HardRocks-cafes farligt goda sallader!
Har sagt ända sedan dess att jag ska prova på att göra en sådan paj hemma men har aldrig kommit till skott. Förrän idag! Åh vad jag bara älskar den! Frisk och god och passar Perfekt nu till sommarfikat!
Givetvis får ni receptet här! Använde mig av Leila Lindholms recept.
Ingredienser:
Botten:
200g digestive
100g smör
Fyllning:
400g sötad kondenserad mjölk
4 st äggulor
5 st lime, skal och saft
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa digestivekexen till smulor, smält smöret och blanda sedan ihop. Tryck ut blandningen i en stor form (eller 4 små) och tryck upp lite mot kanterna. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna.
Blanda ihop kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och skal och låt sedan blandningen stå och dra i ca 30-60 minuter.
Fyll därefter blandningen i pajskalet och grädda sedan i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Låt svalna och servera sedan med grädde och limeskivor!
Ingen vidare inspirerande bild men pajen var god iaf! ;)
Kommentarer
Trackback