Rabarbersaft

Vi kom hem igår från några härliga dagar i Blekinge så idag har det varit en mysdag hemma. Har gjort rabarbersaft och müsli, handlat, städat, myst osv.
Lilleman sov till nästan 10 i morse och somnade redan innan 7 ikväll, hör inte till vanligheten men är man trött så är man.
 
Min mobil har typ gett upp nu, den har krabbat hur länge som helst och krabbat med laddningen sedan förra veckan och idag vill den knappt alls fungera.. Så får bli att lämna in den på onsdag när jag är ledig. Lugnt, är bara bunden i nästan 1½ år till..*Andas*
Telefonförsäljare kan fan lura i mig vad som helst...
 
Men eftersom att Lilleman sover och mannen jobbar igen så passar jag på att ha lite egentid och målar naglarna och lite sådant fix.
 
Här har ni receptet på saften från Leila Lindholm!
 
Ingredienser:
1 kg rabarber
1½ L vatten
4.5 dl socker (Använd efter smak, jag gillar inte när det är jättesött så jag använde lite mindre än angivet)
1 st citron, saften
 
Gör så här:
1. Skär rabarberna i småbitarna och koka med vattnet i ca 15 minuter. Rör inte om för då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna. (Låt gärna stå en stund och efterrinna lite)
2. Koka upp spadet igen tillsammans med citronsaften och sockret, låt svalna
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaskor.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback