Rabarberpaj
Efter jobb och stall idag var jag inom mannens farmor och farfar en snabbis och hämtade lite rabarber! Åhh sommarkänsla med nyplockade rabarber!! Så det var bara snabbt hem och slänga ihop en rabarberpaj med smuldeg och in i ugnen! Yummi säger jag bara!
Receptet jag använde har ni här:
Ingredienser:
500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
Smuldeg:
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Kommentarer
Trackback