Äppel/kanelmuffins
Jag och Lillsyrran slog på stort ikväll och bakade äppel/kanelmuffins! Så.Jäkla.Goda! Typ som äppelkaka i miniformat, me like!
Smakar bättre än dem ser ut.. ;)
Äppelmuffins med havretoppning
ca 14 st
200g smör
3dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4½ dl vetemjöl
1½tsk bakpulver
2 äpplen skurna tunna skivor alt. tärningar
socker
kanel
Topping:
75 g smör
3/4 dl socker
2 dl havregryn
Smält smör och blanda i havregryn och socker.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll fomarna till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna/tärningarna i lite socker och kanel och tryck ner lite i formarna. Strö på toppingen och grädda i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
(Allt beroende på ugn och om man använder amerikanska bigsize-formar eller normalstora.)
Kommentarer
Trackback