Julhelgen

Min julhelg ha varit helt perfekt i min mening. Vi firade bara för första gången ever jul med min familj hemma i Blekinge, lugnt och skönt måste jag säga! Det med tanke på hur mkt vi har jobbat och fixat med flytten senaste tiden så..
Men fullt fart har det varit ändå med en sockerspeedad Lilleman som har flängt runt utan stopp både igår och idag. Haha han var så nöjd med sina saker han fick tror jag.
Jag med för den delen med min och mannens julklappar vi fick! Bl.a en dammsugare med LÅNG sladd så jag slipper byta uttag efter varje rum och fönsterlampor jag spanat in på Mio sedan lite annat smått och gott.
 
Efter att vi kom hem idag så har vi gjort hallen helt klart, satt fast skoskåpet och satt upp hatthyllan och spegel bl.a.
Sedan har jag bara tagit det lugnt med mannen min framför en film på soffan med mannen i mitt liv, imorgon börjar han att jobba igen och jag på fredag så snart är det tillbaka till verkligheten.
Har verkligen Njutit av att ha varit ledig i en hel vecka. Visserligen har vi mest fixat med flytten men vi har ändå varit tillsammans och gått och lagt oss tillsammans varje kväll. Det är något som jag saknar grymt dem veckorna det känns som om vi bara går om varandra.
 
Imorgon är det mer flytt som gäller, jag som tyckte att vi inte hade så mycket grejer i lägenheten men det tar ju aldrig slut! Sedan blir det lite ytterligare julfirande med mannens mamma och syskon.
 
Ha en god fortsättning allihopa!
Hallen före och efter. Vår fina blomma vi fick i inflyttningspresent och vår fina ljuslykta vi fick av syster i julklapp gjorde sig perfekta på skoskåpet! :)
 
 
 

God Jul

Dagen efter! ;) 
 
Inte lätt att få både hund och barn stilla på bild ;) 
 
Love <3

Dagen hittills

Idag vaknade jag upp av en uppspelt syster som bestämt skulle sova till halv 10 idag men vaknade redan vid typ 6.. Haha mig och mannen väckte hon vid halv 9 typ och kom in med paket från Tomten him self. 
Mysfrukost med skinkmacka stod framdukat och efter det blev det en kort pw i regnet med vovsen.
 
Jag hatar verkligen snö men tycker ändå att under jul&nyår ska marken vara vit. Ingen riktig julkänsla idag men får ge tusan i att titta ut genom fönstret helt enkelt! 
Är ändå tacksam över att få fira julen med mannen min och min älskade familj! Snart ska jag åka och hämta hem Lilleman med sedan är dagen komplett! 
 
Klart hunden ska ha en skinkmacka! 
Regn och halsont=kort men välbehövd pw!

Julmys

Julmys med familjen, längtar tills Lilleman kommer imorgon! 

Inflyttningspresent

 
Sååååå fin!!

Just nu

 
Montera Ikeamöbler till hallen med min andra hälft!

Landat

Här har varit lite tyst ett tag men som de flesta vet så har vi fullt upp med flytten osv nu.
Igår skev vi dem sista papperna så nu är gården Vår! Kan ni förstå den härliga känslan?? Kan lova att vi har köpt gården av de gulligaste människor som går att hitta tror jag!
 
I 125 år har den varit i KA's (vill inte namnge dem) släkt så dem var ju givetvis ledsna över att behöva sälja men dem hade inga egna barn och ingen annan levande släkting som ville ta över och dem själva började närma sig 90+.
Det finns historia 400 år bakåt i tiden som KA har forskat fram om och som vi har fått en bok om. Så han har berättat så mycket om gården och Kånna och vi är så lyckliga över att just Vi fick köpa gården!
 

Igår flyttades de flesta sakerna från vår lägenhet och mannen min och en god vän jobbade till nästan midnatt med att få hit dem tyngre grejerna som sängar, tvbänk, köksmöbler mm mm. Guld värt med den hjälpen då Lilleman var trött och hängig så han och jag satt nerkrupna i soffan och kollade på film, känns som en bra fördelning!
 
Här har ni iaf någon bild på hur det ser ut för tillfället. Men mycket återstår!
 
Flygfoto som hänger ute i gäststugan från mitten av 1900-talet om jag inte missminner mig!
 
En del av köket. Älskar mitt stora kök!!

Lillemans rum tar sig!
 
 
 

3år

Klockan 8.54 för exakt 3 år sedan kom våran lilla Prins till världen! 3 år, tiden har gått så fort! :')
 

Vi pyntade pepperkakor till kvällsfikat. Även om den mesta garnityren hamnade i Lillemans mage..
Halv 7 somnade han som klubbad i mitt knä framför tvn. DÅ är han trött vill jag lova!
 

3dje advent

 Försökte ladda upp lite "före" och "under"-bilder på hallen och Lillemans rum igår men det fungerar tydligen inte.
Men nu är det färdigmålat och lister är på plats! Vilka fantastiska vänner/familj man har som ställer upp och hjälper till!!
 
Helgen har helt enkelt gått åt till huset där många kartonger packats upp, lite nya gardiner kommit på plats mm. Men myyyyyycket återstår och jag börjar känna den där paniken komma krypandes igen.. Men det Ska gå!
Hämtade Lilleman idag så denna veckan är det jobb och njuta av honom som gäller och packa får jag försöka göra på kvällen när han somnat.
Om FEM dagar är vi gårdsägare..
 
Idag hämtade vi den nya soffan och har satt den på plats. Den är i lila tyg vilket jag var ganska så skeptisk mot först men attans vad jag är nöjd med den nu! Gigantisk är den med så nu får många människor plats i den utan att behöva sitta på golvet eller i knät på varandra. ;)
I'm in love!
Imorgon hoppas jag på att mannen min kommer hem tidigt då jag ska köra ner till Malmö och vill helst komma iväg senast kl 5 så jag kommer hem i tid.
Är ju en liten kille här hemma som fyller 3 år imorgon. TRE ÅR, helt insane!!
 

Idag kläddes granen hos Lillemans mormor och morfar, julkänslan börjar infinna sig lite!
 

Lucia

Hoppas ni alla har haft en trevlig lucia!
 
Jag har jobbat som vanligt, Lilleman är ju hos sin pappa så blev inget luciafirande på dagis.. Tråkigt men hoppas det fungerar nästa år!
 
Idag har dagen flutit på riktigt bra men jag fick i alla fall ihop 12 timmar idag.
Efter jobbet var det bara hem och slänga i sig lite mat medan mannen packade kartonger i bilen för guess what?
Första flyttlasset gick idag!! 
Kan inte nog beskriva den lyckliga känslan jag känner inför detta!
Så jag har helt enkelt fördrivit några timmar i huset ikväll  (mannen jobbar) och packat upp de flesta kartongerna vi körde dit och satt upp lite gardiner och lampor och lite sådant mys och även målat dörrkarmarna en omgång till. Hoppas på sista omgången imorgon för då ska golvlisterna på plats! Hade sällskap av en kär vän o Nova, är inte bekväm med att vara där själv på kvällarna ännu + att allt går mycket fortare när man har någon att prata med!
 
Men nu måste jag påstå att jag är rätt trött i kroppen, tur att jag drack en energidryck i eftermiddags för annars hade jag somnat för länge sedan!
Ha en trevlig kväll på er nu för nu ska jag dejta kudden!
 
Lite julkänsla fick jag in ikväll!

Kostigar

Idag var jag och Pärlan ute på nya äventyr i skogarna utanför Båstad!
Det är vad mitt liv har bestått av idag, jobba, äta, duscha och nu ska jag strax sova. Imorgon ringer klockan vid 4 så ingen sovmorgon här inte!
Mannen min har varit och målat sista omgången i huset idag (hoppas jag) så imorgon ska jag bara dra över dörrkarmarna en gång till så tror jag dem med blir bra. På lördag går första flyttlasset är tanken! Happy girl!!!!

Lyckades

Det blev ingen katastrof med mitt knäckkokande innan utan jag tror till och med jag lyckades ganska så bra med dem! Meeeeen vilket tålamod med att få smeten i formen utan att kladda en massa och grytan trodde jag aldrig skulle bli ren igen men skam den som ger sig! ;)
 
 

Just nu

Kokar knäck och försöker avstyra en katastrof alá Sunes jul!
 

Pulkaåkning

Denna helgen har gått i en rasande fart och vi har hunnit med att med min familjs fantastiska hjälp lägga nytt golv i hallen och Lillemans rum och även målat första omgången! Det kommer bli så fint när det är klart och när nya möbler kommer på plats!! Det har även hunnits med lite pulkaåkning med Lilleman innan han åkte till sin pappa!
Sådana här dagar behöver jag mer av!!
 
 
 
 

What doesn't kill you

..Makes you stronger!
 
Fyyyy f*n vilken dag det har varit idag, trodde aldrig att den skulle ta slut! Jag har nog aldrig under mina 2 år på vägarna varit så rädd som jag varit idag..
Det har varit halt, det har blåst storm, det har krängt, det har glidit och jag har krampaktigt hållt i ratten för att stå emot blåsten och hålla lastbilen på vägen.. Jeeezez säger jag bara, but I made it!!
 
Mannens farmor och farfar var underbara och hämtade Lilleman på dagis idag igen så hämtade honom direkt efter jobbet. Så vi har haft lite fredagsmys ikväll och vid 8 ville Lilleman lägga sig frivilligt (?!) för att han var trött. Sedan har han tjatat om att "moffa" kommer imorgon när vi vaknat. Brukar vara "momo" han tjatar om men ikväll var det tydligen "moffa". ;)
Somnade gott båda två vill jag lova och jag ska strax krypa ner i sängen igen för efter 12 h av att sitta och spänna sig och koncentrera sig kan jag lova er att kroppen är helt slut.
 
Men en sak som jag bara måste fråga och som jag verkligen INTE kan förstå är hur folk kan ha så förbannat lite respekt på vägarna!! Tror ni att ni är odödliga eller vad??
Det var SNORhalt på e4an när jag började imorse och jag kunde med mina 50 ton ligga i 50-60km/h Utan att det spann för mig, och då har hade jag ändå bra tryck på mina drivhjul! Ändå ska både främst personbilar men även lastbilar om och jag Fattar inte hur ni tänker?
Vad hade hänt om jag fått kast på lastbilen pga av vinden under tiden ni låg bredvid på omkörning?
Nä ni, gör om gör rätt och var mer rädda om er än vad många av er är! Om inte annat så har jag varit rädd både för er och min skull idag..
 
Imorgon är det målning och lägga golv i huset som gäller och jag får väl se hur fungerande mina armar är.. ;)
 
En bit plåttak på vift nere i Höganäs. 
 
 
 

Stormen Sven

Jag tänker Iiiiinte dra en lång vers om att det blåser storm och regnar/snöar osvosv, det har ni egna ögon att se med.
 
Men det är sådana här dagar man önskar att man hade ett kontorsjobb.. Eller iaf ett jobb som innebär att Inte ratta runt 60 tons-ekipage på vägarna iaf. För står vi stilla bara för detta? Nä ni, godset ska lastas och ut till kunderna ändå. Enligt min mening ren idioti för vad är godset värt jämnfört med chaufförens liv?
 
Jag slapp den värsta stormen under dagen men just nu är min sambo på väg ner till Skåne där det är klass 3 varning.. Om jag är orolig för honom? Som f*n!   
 
Så ni som har möjlighet, stanna hemma och var rädda om er istället!
 
Nu har jag makat på Lilleman och krupit ner jämte honom och ska sova. Imorgon är det min tur att ge mig ut på vägen igen!

Vart ska jag sova inatt

Bra fråga! ;)
 

Världens undergång

För en trött 3-åring blev det världens undergång innan när mamma var elak och inte lät honom äta upp heeeela stora russinpaketet. Han gick in och la sig i vår säng, skrek 5 minuter och somnade sen, klockan var typ halv 6..
Så då gjorde vi det enda rätta! Med andra ord, bytte om till favvispyjamasen och tog på oss favvismorgonrocken, gjorde lite välling och bäddade ner oss i soffan och kollade på barnprogram och bara mös fram till läggdags. Och med tanke på hur trött jag med var så var det mer än uppskattat att bara sitta och mysa!
Trött sliten mamma och en trött liten kille!
 
Imorgon är det min lediga onsdag och lite beroende på hur pigg Lilleman är så får vi se om det blir leklandet eller inte. Mannen är med ledig och det enda som står i kalendern är att vi ska köpa färg till hallen och Lillemans rum då vi inte hann det i lördags. Det blir helt enkelt en "vi tar dagen som den kommer"-dag och en sådan behövs det med ibland!
 
 
 

Bedtime

Lilleman sover sedan 1 timme tillbaka och jag har nu krupit ner för att joina honom. Som jag trodde redan i fredags så sket sig denna dagen totalt och jag var inte hemma förrän efter kl 18.. Mindre kul men huvudsaken är att jag iaf fick en liten stund med Lilleman innan han skulle sova. Mannens farmor och farfar var snälla och ställde upp med att hämtade Lilleman på dagis med!
 
Men inatt sover Lilleman i vår säng, tänker inte släppa taget om honom förrän imorgon när klockan ringer igen! Varmt och gosigt och en öm rygg kommer jag ha imorgon men det är det värt! ;)
 
Just nu <3
 

1:a adventsmys

Idag hämtade jag och mannen hem Lilleman. Som jag har längtat!
Så dagen har bestått av mys, lek, lite mer packning och mysig adventsfika med mannens farmor och farfar.
 
Söndagsångesten har smugit sig på nu ikväll. Eller den har nog varit där sedan i fredags när jag fick veta morgondagens tur med lastbilen..
För första gången på länge är jag verkligen på riktigt Inte motiverad för att jobba imorgon. Mannen börjar jobba kl 1 och jag måste vara hemma på åkeriet senast halv 5 för att hämta Lilleman på dagis kl 5. Klart att han skulle kunna vara där längre om det skulle krisa men nu har han inte varit där på över 1 vecka så då brukar jag alltid vilja ge honom en mjukstart. Blablabla, jag vet I-landsproblem jag har..  
Men det är tufft när man pratar med Lilleman och säger att han ska på dagis imorgon för att mamma ska jobba och han tittar med sina besvikna ögon på en och säger: Nej, mamma hemma!
Tror många föräldrar känner igen den känslan?
Men vet också att Lilleman Älskar att vara på sitt dagis så han kommer med glädje gå dit där imorgon när mannen ska lämna honom! Får leva på den tanken istället för mina skuldkänslor över att jobba hela tiden..