Rolig dag

Jobbat-Städat-Slappat-Målat naglarna, låter som en rolig dag va?
Nä, menar väl de.. :)

By Lindex

Var på Lindex en snabbis ikväll med min kära väns dotter och såg dessa armbanden vid kassorna. Kunde inte motstå dem så var tvungen att köpa mig ett. 100 kr och dem pengarna går oavkortat till Bröstcancerfonden! Snyggt, billigt och för en bra sak, I like!
(Obs, Lånad bild)

Dagisfoto

Vår vackra älskade lilla pojke!

Strömlöst

Japp, vi har varit utan ström sedan igårkväll. Den kom väl tillbaka till eftermiddags Äntligen..
Att man helt plötsligt uppskattar sådana simpla saker som el och vatten nu, man blir ju helt nollad utan!
 
Men vi hade en mysig kväll igår ändå med en massa tända ljus och kortspelande!
Slapp den värsta stormen när jag jobbade iaf, körde ju nere i Halmstad, Höganäs och Skåne igår så lite orolig var jag allt. Det tog tag ordentligt i lastbilen emellanåt, och ni kan ju själva tänka er när en stark kastvind kommer från sidan och du kör ett 24 meter långt och 4.5 meter högt ekipage i 80 knyck.. Men det gick ju bra denna gången iaf!
 
Ljusmys <3
 
Idag blev det en lite längre dag på jobbet, bara 11 timmar idag. Men var väntetid på mitt hatobjekt till företag så det är bara att gilla läget.
Blev en pizza med mannen hemma hos en kompis efter jobbet i alla fall, måste nog handla nya kylvaror till kylskåpet imorgon.. Tror knappast att mjölk och sådana grejer hållt kylan sedan igår kväll även o det inte öppnats mer än en gång sen det slocknade..?
 
Men imorgon är det i vanlig ordning ledigmittiveckandag och den ska spenderas med lite städning här hemma och lite girltime med min älskade vän!
 
Nu blir det lite mys med min sambo vars ledighet är slut nu så han börjar jobba imorgon..
Fick detta fina armband av min älskade vän idag i present! Så fint och dessutom stödjer det Barncancerfonden! <3
 

Weekend over

Och nu har även denna helgen gått.
Igår var jag ju i Tyskland med jobbet och vad kan man säga? Tänk er ett zoo instängt på en buss så jeezez säger jag bara! Aldrig mer..
 
Tur jag hade världens bästa med mig på bussen igår! <3
 
 
Kom hem vid midnatt och då sov ju givetvis Prinsen men pussade lite på honom ändå.
Han hade haft en bra dag med mormor och morfar på leklandet i Lagan så det gick nog ingen nöd på honom utan mamma hemma. ;)
 
Idag har vi varit och visat gården för mina föräldrar och lite impade blev dem nog. ;) Vill bara flytta typ nu! Men ska i alla fall börja packa ner lite saker som vi inte använder och antagligen inte kommer använda innan dess. Kommer bli stressigt nog när det väl är dags utan att vi ska behöva stressa med det med.
 
Imorgon är det jobb igen och oväder är tydligen på gång. Klass 2 och Klass 3 i Skåne och Halland och gissa vart jag ska köra imorgon? Jepp, Skåne och Halland.. Wish me luck önskar en något orolig chaufför!
 
Mannen är äntligen ledig i några dagar så nu ska jag krypa upp i hans famn och mysa framför en film innan sängen kallar!
 
 
 
 
 

Denna lycka

Jeezez vilken totalt överlycklig Lilleman det har varit här ikväll när mormor, morfar och moster kom hit! Jag hade inte berättat ngt för honom så det kom som en vääääldig överraskning! 
 
Jag borde sova nu men ligger på en hård otäck luftmadrass på golvet då mina föräldrar ligger i vår säng med Lilleman. Men klockan ringer klockan 05.15 då jag ska åka till Tyskland med åkeriet. 
Så lilleman ska ha en mysdag här hemma med mormor och morfar. 
Men det känns lite vemodigt faktiskt,  särskilt när jag inte var hemma förren kl 18 efter jobb o handling o imorgon "offrar jag en heldag" från Lilleman.. Mina skuldkänslor vet inga gränser ibland... 
 
Lite mys har vi hunnit ikväll iaf♥ 
 
Lilleman bäddade på bäddmadrassen och bäddade ner sin moster med ♥
 

minne som en guldfisk

Tror allt att mannens teflonminne drabbar mig emellanåt med. Idag glömde jag bestik till maten så fick ta vad jag hittade. I detta fallet en miniplastsked som jag hade till min varma choklad jag drack imorse. Men man tager vad man haver, right? ;) 
 

Årets mamma

Haha nä det blir jag nog inte i år heller! När jag hämtade Lilleman på dagis innan så Vägrade han följa med hem och bara låg på golvet och gallskrek. Efter x antal övertalningsförsök från både mig och fröken så fick jag så vackert bära ut honom i bilen Utan ytterkläder och hela det kittet.. Herre gud vad små barn kan ha egen vilja och jag har fått ett som är envisare än synden själv. Typ som min mamma säger att jag med var när jag var liten. Och ni som känner mig nu vet att jag kan vara rätt envis nu med.. ;)
 
Jaja, efter att ha suttit på sitt rum och skrikit i typ 5 minuter efter att vi kom hem så kom han iaf på att mammas famn kan vara rätt så mysig att kramas i så vi mös ner oss i soffan lite innan jag fixade mat.
Nu ikväll somnade han på 2 röda som vanligt liggandes på min arm och tätt intill.
Varenda minut av gråt och skriks vägs upp direkt av bara en liten kram eller en liten puss.
 
Men nu är jag på dåligt humör för att internet strejkar och jag kan inte se mitt hem till gården! Jag vet, Katastrof!
 
Nyduschad och nermyst i soffan framför barnprogram <3
 
 
 

Sitta inne-dag

Riktigt tråkväder har det allt varit idag.
Men jag och Lilleman har trotsat gråa moln och blåst och varit en runda borta på lekparken och lekt i alla fall.
Febern var borta i morse så var förhoppningsvis bara tröttheten igår. Dock har han varit trött och gnällig mer eller mindre hela dagen och en riktig mammagris. (Inte för att jag klagar på den biten. ;) )
 
Men nu sover han gott i vår säng och jag har gjort lite äppelkräm ikväll och maten till imorgon är fixad så nu ska jag sätta mig ner en liten stund innan jag lägger mig.
Jag blir verkligen påverkad av detta gråa trista vädret. Hade Lätt kunnat hoppa över vinterhalvåret och gått direkt på april nu!
 
Var och hämtade lite kött hos mannens farmor och farfar från älgen dem sköt förra veckan, mumma!!
 
Busfrö <3
 
 
 

Som ett brev på posten

..hittade febern tillbaka till Lilleman igen. Tyckte att han såg lite hängig/trött ut när jag hämtade honom på dagis innan och javisst, när vi kom hem och jag tempade honom så visade det sig att han hade lite feber.. Bara någon grad över hans normala men ändå..
Hoppas på att det bara är tröttheten som spelar in och att han inte ska bli sjuk igen.
Så nu ikväll har vi bara suttit och myst i soffan och kollat på Bilar 2, nya favoritfilmen!
 
Han somnade på 2 röda för en liten stund sedan och jag har gjort mig en smoothie och parkerat rumpan i soffan och har inga planer på att resa på den förrän den ska flyttas till sängen!
(Okej, hunden ska med ut dåååå)
 
Imorgon är det ledigmittiveckandag och är Lilleman feberfri blir det nog en runda till simhallen. Mannen min är med ledig imorgon så får allt bli lite familjemys!
 
Sådana här daga tycker t.om jag om hösten.
 

Underbara känsla

Hämtade Lilleman på dagis innan och han bokstavligt sprang och slängde sig i famnen på mig när jag kom.
Underbara känsla!
 
 <3

ordningen återställd

Nu är ordningen återställd efter denna helgen. Lilleman är hämtad och ligger i sängen och ska sova, lillasyster är hemma i Blekinge igen och jag? Jag ligger på soffan uppkrupen i mannens famn och kollar på några avsnitt Sons of anarchy innan sängen kallar. 
Imorgon är det dags för jobb igen och nu hoppas jag att Lilleman kan få vara på dagis mer än 1 dag som han var sist när han blev sjuk.. 
Mannen börjar nytt schema imorgon vilket innebär att det är jag som hämtar Lilleman på dagis! Ser väldigt fram emot det men är samtidigt orolig att man fastnar ngnstans längs vägen med lastbilen så att jag inte kommer hem i tid. (normalt slutar jag allt mellan 16-19 så..)
 
Men nu ska jag lägga mig ifrån mobilen och njuta av egentid med mannen! 
Syskonkärlek ♥ 
Partners in crime ♥

Trollunge

Efter en lång dag på ykb-kursen och en myskväll på soffan så är det dags att krypa ner i sängen. 
3 vuxna människor i en 180säng, vi sover trååångt! Men alltid mys att sova med syster, väcker många gamla minnen till liv! ;) 
Imorgon ska vi ner till Blekinge igen och hämta hem min lilla trollunge, som jag har längtat!! :) 
Trollungen ♥

Ykb

Såhär glada är vi när vi får sitta på ykb heeela dagen...Så.jävla.meningslöst...
 
 

Äppel/kanelmuffins

Jag och Lillsyrran slog på stort ikväll och bakade äppel/kanelmuffins! Så.Jäkla.Goda! Typ som äppelkaka i miniformat, me like!
 
Smakar bättre än dem ser ut.. ;)
 
Äppelmuffins med havretoppning
ca 14 st
 
200g smör
3dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4½ dl vetemjöl
1½tsk bakpulver
2 äpplen skurna tunna skivor alt. tärningar
socker
kanel
 
Topping:
75 g smör
3/4 dl socker
2 dl havregryn
Smält smör och blanda i havregryn och socker.
 
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll fomarna till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna/tärningarna i lite socker och kanel och tryck ner lite i formarna. Strö på toppingen och grädda i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
(Allt beroende på ugn och om man använder amerikanska bigsize-formar eller normalstora.)
 
 
 

God morgon världen

Eller förmiddag snarare! Nu står jag nere i Helsingborg och håller rast, alla leveranser klara så nu är det bara hämtningarna kvar! Det är kul att jobba när det flyter på! :)
Happyface today!

Klantröv och En skam för sverige

Klantröven jag skulle vara en snäll sambo och tanka mannens pickup idag. Och visst tusan tankade jag den... Med bensin..... Ni vet som reklamen:
"Jag parkerade bilen på uppfarten."
"Men vi sa sju"
"Jag vet.. Men jag har iaf fyllt på bensin"
"Ja du menar diesel?"

Fast jag insåg iaf misstaget Innan bilen startades så det var bara att hämta 940n o bogsera hem den.. Förhoppningsvis hjälper det att tömma tanken o byta filter..
Haha ja det är ju tur jag har en sambo med en ängels tålamod....!

Tummen upp för klantig tjej!


Kvällen har iaf spenderats på Växjös konserthus med mannen och kollat på En skam för Sverige med Magnus Betner och Soran Ismail. En trevlig kväll med en del skratt men var nog ingen ståuppkomik som föll mig riktigt i smaken egentligen.

Men nu är det sängen som gäller, imorgon är det en dag med det Gröna äcklet som väntar och även min kära syster kommer upp imorgon och stannar över helgen! :)



Bra start på dagen

Vi började dagen med en härlig pw innan frukosten. :)

Promenix

Efter jobbet idag blev det en härlig promenix inne i Ljungby. Alltid skönt att röra lite på sig när man suttit i lastbilen mycket. Särskilt efter det liket jag kört idag, Gröna Äcklet heter den. Min rygg H.A.T.A.R stolen i den och det spelar ingen roll hur mycket jag ändrar inställningarna. Dessutom är det bara en "daghytt" på den vilket innebär att den inte har ngn säng vilket då innebär att det är svårt att sträcka ut ryggen lite till exempel när jag har rast eller lång väntetid på vissa företag.
Menmen man kan inte få allt här i världen, den ger mig ju jobb och det är ju det positiva! :)
 
Imorgon är det min ledigmittiveckandag och imorgon är dessutom mannen min ledig på kvällen så jag är happy! Jag slipper sova själv och jag har en varm trygg famn att somna i, Me like Big time!
 
 
Pärlan min!
(Det Gröna Äcklet är för ful för att visas för allmänheten..)
 
 

Lunch

Började dagen med punktering på lastbilen! Mindre kul men det är sådant som händer..
Killen i verkstaden som bytte däck åt mig tyckte det var otättvist att jag har varit ledig en vecka och ändå börjar dagen med rast.. Haha jo verkligen frivillig rast med!

Men dagen rullar på fint än så länge, jag står nere i helsingborg och har precis lossat allt och håller min Riktiga rast nu. Lunchen är precis intagen och nu ska Pärlan få sig en avtorkning för det har inte gjorts så länge jag varit borta.. Sedan blit det att köra upp till Ängelholm och börja lasta innan hemfärd! :)






Gårdagens

Lilleman har åkt till sin pappa och mannen är iväg på jaktmöte.
Så jag passade på att få i mig lite mat nu. Vi åt "pulled pork" i tortillabröd till middag igår och det blev en del kött över så jag gjorde helt enkelt tacos utan bröd idag. Snabbt, gott och hälsosamt!
 
 
 
Recept på Pulled Pork:
 
1 kg fläskkarré
3 tsk salt
3 tsk rökt paprikapulver
svartpeppar, malen
2 gula lök
1 hel vitlök
5 dl barbecusås, rökig
 
*Sätt ugnen på 100 grader.
*Gnid in köttet med kryddorna och lägg det i en gjutjärnsgryta.
*Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor, lägg det runt köttet och häll på barbecuesåsen. Sätt på locket och ställ grytan i nedre delen av ugnen i 5-6 timmar. Prova om det är klart med två gafflar genom att dra isär köttet.
När det är klart, dela allt kött i strimlor och blanda med såsen..
 
Smaklig måltid!
 
 

Familytime

Denna helgen är första helgen på flera veckor som hela familjen är hemma och Lediga tillsammans! Detta har jag längtat efter. För mig suger det verkligen att ha en sambo som jobbar natt i veckorna och som även får jobba 2 helger av 3. Särskilt när vi har Lilleman med. Därför brukar jag alltid åka ner till Blekinge dem helgerna det är så. Jag o Lilleman får umgås med familjen och mannen får sova ut ordentligt.
 
Men denna helgen är vi som sagt lediga tillsammans och trots att Lilleman har öroninflammation så har vi varit ute några timmar i skogen och haft picnic. Lilleman har klättrat över stock och sten, kollat på insekter och plockat pinnar och löv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Long time, no see

Hejsanhoppsan. Nu ska vi se om jag finner tid och ork att hålla igång bloggen.. Igen.
Vad har hänt sedan sist då?
Många av er följer ju mig på instagram eller facebook och har lite koll men de största nyheterna för er som inte hänger med där så fick jag fast anställning på jobbet i somras! Eller ja, tillsvidare som det så fint heter.
 
Nästa stora nyhet är att det i veckan blev offentligt, vi har köpt en gård!! Lyckan är obeskrivlig kan jag lova er!
Kan knappt fatta det själv ännu... Vill bara flytta från denna skitlägenheten typ helst igår!
 
 
 
Vårt! <3