Nytt

Beställde en ny jacka från HM till Lilleman som kom förra veckan. Blev en snygg skaljacka som passar perfekt nu till våren/sommaren. Snart dags att beställa hem lite vår/sommarkläder äntligen!
 
 
Denna köpte jag till mig själv när vi var i Stockholm för några veckor sedan på Vero Moda, hur snygg som helst och I Love it!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen i bilder

Lilleman vaknade feberfri så det blev en härlig långpromenad i det UNDERBARA vädret!
 
Febern kom tillbaka under eftermiddagen så det blev alvedon och sedan sova ute i den friska luften.
 
Vi bakade en omgång sockerbullar. Eller jag, Lilleman hjälpte till en stund sedan la han sig på soffan igen..=/
 
Klickade hem ett par nya Mountain Horse ridstövlar på Tradera på mannens bekostnad.
Han vet hur han håller en tjej nöjd han. ;)
Sa jag att jag älskar honom?
Hoppas dem passar nu bara..

Bättringsväg

Nu är Lilleman äntligen på bättringsvägen. Han har knappt inge feber idag och han äter äntligen lite och är betydligt piggare än de senaste dagarna även om han är trött och sliten. Väldig skillnad mot igår när han låg på soffan i mitt knä hela dagen och var ledsen till och från hela tiden så vi var faktiskt inne på akuten igår kväll för då fick jag nog av att alla jag ringde till sa att vi skulle avvakta och så vidare.
Det gör så ont att vara så maktlös när dem är sjuka och har ont och man inte kan göra mer än att trösta och ge massa kärlek!
 
Men  idag har vi bakat lite bullar, kollat på film, lekt lite och så har hela familjen varit i stallet så Lilleman fick komma ut lite i friska luften och åka vagn medan jag red. Red bara en snabbrunda på Daizybus och tränade lite galoppfattning, hon har lite problem med vänstergaloppen och när jag väl får henne att fatta vänster går hon nästan på dubbelspår och så rumpan trillar ut på henne.. Hmm.
 
Chefen på jobbet ringde igår med och frågade om jag var intresserad av 3 månaders heltidsvikariat! Eh självklart!!
Så är Lilleman bättre på fredag börjar jag jobba heltid från och med då! SÅ skönt ska ni veta!
 
 
 

Kväll

Lilleman ligger här på soffan jämte mig och sover nu, vill inte lägga in honom i vår säng ännu då jag vill ha full koll på honom.
Han fick sista omgången alvedon vid halv 8 så febern har gått ner lite i alla fall. Han åt några skedar glass och drack lite välling innan med och har i alla fall fått i honom en del dricka nu ikväll. Alltid något!
Men man känner sig SÅ hjälplös när dem är så dåliga!
 
Så nu ska jag kolla på film innan vi kryper ner i sängen! Imorgon ska bilskrället besiktigas så håller tummarna att den går igenom! Hade varit first time i såna fall..

Sjuk kille

Var och hämtade en sjuk Lilleman hos sin pappa innan. Han är inne på dygn 3 med hög feber och allmnt dålig. För tillfället ligger den på 40.5 och han har knappt ätit eller druckit sedan igår.. Min lilla prins!
Men nu ligger vi nerbäddade i soffan och kollar på barnprogram på tv och släpper precis alla måsten och bara myser!
Mannens syster är en ängel och tar stallet åt mig idag, igen! Hon är guld värd när jag jobbar eller som nu när Lilleman är sjuk!
 
Dumma feber...!

Dressyrpass

Idag blev det ett dressyrpass med Daizybus på åkern. Hon skötte sig kanon idag och hon är riktigt fin när hon väl jobbar! Vi jobbade med volter, åttor, avsaktning och igångsättning och idag kändes hon bra, fortfarande lite stel i vänstersidan men ändå bättre än sist.
 
 
Nu är det dags att göra lite nytta här hemma med för ikväll får vi middagsgäster. Tacolördag!!

Lady Minette

Åhh, satt här och kollade runt lite på nätet och hittade en film på den första ponnyn jag red hos Jenny! (dock hos annan ägare på filmen!) Åh, min finafina älskade flygande tunna vad jag saknar henne ibland! :') <3
 
 
 

Vildhäst

Idag blev det en riktig kortdag på jobbet, slutade redan klockan 10. Inte riktigt okej menmen, det betydde iaf att jag äntligen hade möjlighet att rida Daizybus.
Idag hade jag sällskap dessutom, gör det hela mycket roligare tycker jag! Tänkte ta en lugn runda idag eftersom att ingen av hästarna har gått på några dagar men icke sa nicke, vet inte vad dem damerna gick på idag för det va fullt flås på båda två! Fick iaf bevis på att jag behöver träna mer avsaktning och igångsättning med fröken då hon ångade på som en bulldozer, bockade vid galoppfattning, bet tag i bettet och totalvägrade att lyssna.
 
Jag får heller ingen ordning på hennes västra sida, hur jag än gör med böjningar, serpentiner, skänkelvikningar, volter mm så är hon ändå stel och vill inte släppa riktigt där i någon gångart. Så jag börjar fundera om hon kan ha ont någonstans som inte är uppenbart annars eller om det bara krävs mer träning i den sidan.
Någon som har något tips eller råd?
 
 
Mjaa, men imorgon är det en ny dag med jobb och förhoppningsvis tillfälle att rida med.

Funderingar

Har suttit mer eller mindre hela dagen i lastbilen och funderat på det här med utbildningen för hästfysioterapi.
Fram och till bara om allt, mest då det finansiella. Och kommer jag klara den osv.
Men världens bästa sambo tycker att jag absolut ska hoppa på den och våga satsa lite.
6 månaders utbildning för något som jag kommer ha nytta av resten av livet är ju inte precis lång tid.
Så FunderaFundera fröken!
 
Nä hördeni, dags att försöka stänga av hjärnan från funderingar och försöka sova lite, klockan ringer 05 för jobb så! Finrunda imorgon så hoppas på att vara hemma i tid, hann inte Daizy idag innan det blev mökt och rida i skogen i totalt mörker gör jag då verkligen inte! GEMIGVÅROCHSOMMAR.NU!
 
Imorgon kommer äntligen vår nya säng, wiihooo!!! Ska sova som en prinsessa imorgon!
 
GodNatt!
 
Mycket att lära!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Hästmassör

Jag har lite små funderingar på om jag inte skulle ta och börja plugga igen. När jag ändå inte jobbar heltid eller har fast så känns det som om att det skulle vara bra och göra något nyttigt med tiden jag har över.
Har funderingar på att lära mig hästfysioterapi, finns nämligen i Växjö och kan läsas på distans! Dock kostar en sådan utbilning drygt 30 000 så det skulle vara det som hindrar det hela i sådana fall.
 
Men ah, det tåls att fundera på!
 
Någon som har eller vet någon som har kunskap om sådana utbildningar som vill dela med sig av sina erfarenheter så mottages råd gärna!

Söndag

Lilleman är hos sin pappa och mannen är och jobbar. Med andra ord håller jag och hunden varandra sällskap ikväll. Hatar denna veckan utan Lilleman men bara att bita ihop till nästa helg.
 
Imorgon är det jobb igen äntligen och sedan hoppas jag att jag hinner rida innan det blir mörkt med, fröken behöver röra på sig nu när hon  har vilat i 3 dar. Önskar verkligen att jag hade haft en upplyst padddock nu. Dags att börja spela på lotta eller något typ!
Myser med nyvaken Lilleman <3

Riktig familjemysdag

Idag har det varit riktig familjemysdag för oss här hemma. Lillman och jag tog sovmorgon till lite innan 9, åt mysfrukost och sedan åkte vi till stallet och fixade och myste där med Daizy som för övrigt fick vila idag.
Efter stallet åkte vi hem och fixade lite lunch som Lilleman bestämde att vi skulle äta vid hans egna lilla möblemang i vardagsrummet, såå nöjd var han då!
När mannen vaknade så åkte vi och mötte upp familjen Karlsson/Arvidsson i simhallen så att Lilleman och deras lilla kille fick busa av sig. Lilleman har alltid varit en badanka så att bada är alltid ett säket kort när man hittar på något.
Efter det så åkte vi och handlade, åkte hem och lagade middag och sedan har vi bara suttit framför tvn och kollat på barnprogram.
En helt perfekt familjedag enligt mig och jag fullkomligt älskar sådana här dagar!
Inga måsten, bara vara med familjen och njuta fullt ut!
 
Dessutom ligger Lilleman i våran säng och sover inatt, mannen jobbar ändå till imorgon förmiddag och jag slipper sova ensam. Finns inget mysigare än att se honom sova lugnt, med nappen i munnen och hans gose stoppad under kudden. Det är något som jag saknar enormt mycket när han är hos sin pappa.
Min lilla stora kille som alltid är så modig!
 
Obeskrivlig kärlek!

Alla <3:ans dag!

Precis som om att någon har missat denna dagen?
 
Här hemma firar vi inte den, jag älskar min man och min familj lika mycket hela året. Casper och jag bakade iaf en kladdkaka som vi fikade på och jag vet inte om han eller mannen älskade den mest.
Vägen till mannens hjärta går genom magen, eller vad säger man?
 
Idag har jag iaf varit ledig från jobbet, har bara jobbat 1 dag denna veckan vilket INTE är okej! Men desto mer tid har jag fått med Lilleman! :)
Men medan Lilleman var på dagis några timmar så passade jag på att vara i stallet. Har äntligen hittat en åker att rida på så att man kan rida lite mer "riktigt" och inte bara lalla runt i skogen. Välbehövt för både mig och Daizy vill jag lova! Jag blir helt tokig av att bara lalla i skogen och känna att hon verkligen hade behövt tränas mer riktigt och få mera styrka och smidighet i kroppen! Och jag själv behöver verkligen träna upp sitsen och balansen i sadeln igen.
Det går ju liksom hand i hand, är jag i obalans kommer Daizy i obalans osv.
 
Passade på att göra alla måsten med innan jag hämtade Lilleman så att jag verkligen hade hela eftermiddagen fri efter att jag hämtade honom på dagis. Så det blev bakning, pulkaåkning och lek istället, mycket roligare!
 
Min fina Daizybus! <3
Älskade Lillemannen på vägen till dagis. <3

Todeloo..

Jag lever, no worrys.. Har bara tappat blogglusten helt enkelt. Får se om jag hittar den igen!
vad har hänt sedan november(!) då?
Tjaa, inte mkt förändring här inte som behöver skivas ut över hela världen.. :)
Den största är väl att jag äntligen har skaffat foderhäst (ponny)!
Varför just ponny? Jo för att jag KAN fortfarande rida ponny!
 
Så mina dagar består mest av jobb, Lilleman, häst, hund, hushåll och någonstans finner jag tiden till min älskade man med.. ;) Drygt som tusan att han jobbar ständig natt nu, vi möts typ bara i dörren men så får det vara, man ska inte klaga när båda faktiskt har jobb att sköta! :)
 
Så nu vet ni!
 
 
Lilleman älskar livet på hästryggen! :)
Finaste Daizybus, 10-årigt New Foreststo. Skadade framknäna för några år sen och nu ska vi prova och se hur hon håller som ridhäst. Än så länge är det inga bekymmer med både enklare och lite mer krävande ridpass 3-4 ggr i veckan så det verkar lovande iaf! :)