God morgon :)

Lr ja god efermiddag är det nog för de flesta men ja gick upp för typ 40 minuter sen så jag har bara varit ute me Nova o sen ätit lite frukost.. :)
Mina planer idag är väl att följa med älsklingen till gymet för första gången på typ 2 veckor o sedan åka o handla lite o inatt förhoppningsvis åka/köra med honom för det var typ oxå en halv evighet sen ja gjorde det.. :)

Det var riktigt skönt att sova i sin egna säng inatt iaf! :) Har knappt sovit ngnting alls denna helgen..

Vad ska ni hitta på idag då? :)

Puss&Kram

Bilder från helgen :)


Jag o Latte på kanske inte världens finaste bild men hon e ändå världens finaste häst.. :)


Älsklingen RIDER Hertina, och Helt Själv dessutom! :D


Promenad me hundarna :)


Chappe, Trisse o Nova pausar i skuggan :)


Nova satsar..


..Hon hoppar..


..och hon landar.. :)
Snacka om en lycklig hund när hon får bada! Men det där med att ta de lugnt har inte riktigt existerat denna helgen för hon har sprungit, sprungit o sen sprungit lite till så Tur att hon går på smärtstillande! Men nu e helgen över o de e dax att ta tag i allvaret me hennes vila.. :)


En av Väldigt få tillfällen Nova faktiskt låg stilla! :)

Mina föräldrar o Emils föräldrar o syster var uppe i lördags o grillade o lite så med oss men de har ja inga bilder ifrån dock.. :) Svärmor kanske har det så får kolla me henne när ja kommer ihåg.. :)

Nu ska jag ut med Nova på kvällspromenaden o sedan kallar sängen!
Ha det så bra!
God Natt på er!



Filmerna :)

Haha nu har jag sett filmerna som Philippade filmade förra veckan.. xD Inte så farliga som jag trodde men ni som kollar på dem, tänk på att ja inte ridit riktigt på många år o jag vet att min stil inte e den vackraste.. :P Dessutom har hästarna bara gått i ca 5 månader var o de va typ första gången dem gick helt utan graman.. :)

Latte första filmen o Hertina andra.. :)





Måndag o äntligen civilisation :)

Jag vet att jag inte har varit så flitig här sen typ onsdags förra veckan men älsklingen o jag har passat gården där jag rider för dem har varit i Italien i helgen.. :) Så det har varit 4 dar med full rulle o ingen lust lr ork till att sitta vid internet.. :)  Jag ska snart upp där igen för dem kommer inte hem förren sent o ja ska ge dem kvällsmat o ta in Hennezzy som opererades i torsdags.
Älsklingen börjar ju jobba idag med så var tvungen att köra hem o hämta min egna bil som för övrigt han har lagat.. :D

I torsdags klarade jag yrkeskompen med så NU är jag Äntligen en fullutbildad lastbilschaufför.. ;D Nu fattas bara erfarenheten.. :)

Men jag laddar upp lite bilder o sånt sen från livet på gården för nu måste ja köra upp där igen.. :) Dessutom kommer det Bildbevis på att min älskling har RIDIT! :D
Vi hörs!
Puss&Kram

Onsdag :)

Idag var jag uppe i stallet redan innan 10.. :) Hovslagaren var där o satte dit en ny sko på Hertina för hon har lyckats tappa ena fram o sedan tagit bort skorna på Hennezzy för han ska opereras imon.. Efter det så red jag både Hertina o Latte på banan o Philippa filmade för dem ligger ute på annons nu o de va några som ville se film på henne.. :) Red dessutom utan graman o de e verkan ja lr hästarna vana vid nu så filmen kommer se rent förjävlig ut o min ridning e pinsam att bara visa upp.. xD Jag har seriöst inte ridit en lektion på säkert 5 år så snacka om ringrostig! Harva runt i skogen kan ju vilken idiot som helst göra..
Nae, de ska bli spännande att se filmen sen o ja får se om ja känner för att visa upp den för er.. :P

Ngn som e intresserad av att köpa häst? Här e annonserna på både Hertina o Latte iaf.. :)
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=339084
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=339087

Nu ska jag sätta mej o plugga lite.. Än e inte skolan slut inte, yrkeskompen e ju kvar.. :)

Just det, måste ringa min farbror med, min bil började läcka bensin som ett jävla såll idag! :O Dryga biljävel!

Puss&Kram

Sång till Stina :)

Jag kan inte hjälpa det men jag tycker verkligen att han e förjävla söt asså! :)

Veterinärbesök o stallet :)

Idag har jag varit me Nova hos veterinären för o kolla upp hennes hälta.. Dem klämde o kände o böjde på varenda led dem kunde hitta men hon visade inga som helst tecken på att ha ont så dem röntagde henne aldrig när dem inte visste vart dem skulle börja så antagligen sitter det inte i skelettet/lederna iaf vilket är skönt! Hon ska gå på antiinflamatoriskt o smärtlindring nu i 2 veckor o ska hållas lugn o inte långa promenader lr lekar..
Yeey, kommer att bli lättare sagt än gjort att hålla henne lugn när hon e ett sådant engeriknippe som inte finns av denna värld men de e bara att försöka, vi vill ju att hon ska bli bra.. :)
Veterinärerna Älskar henne o de e så kul att få beröm för hennes personlighet o att hon inte e som alla andra schäfrar..:)

Jag har även varit i stallet o idag har min syster följt med o ridit Latte o sen har jag longerat Hennezzy med så lite har ja hunnit med sen ja steg upp kl 7.. :) En vanlig tid för de flesta men jag som brukar sova från allt mellan 10-12 var de lite kämpigt för..:P Usch vad lat jag har blivit!

Nu ska jag iaf ta de lite lugnt o sen gå ut me Nova på en kissrunda tror ja o vänta på älsklingen som är på gymet.. :)

Vi hörs!
Puss&Kram

When the children cry- White Lion

Denna låten ger mej rysningar och jag bara Älskar den! :)
Bara jag som tycker att texten e sann?


Grillkväll o stall :)

Igår hade jag o älsklingen liten grillkväll här så Lelle, bror, Kusin Johanna, Victor, systeryster, Tim o Julia var här o grillade o drack lite.. :) Supertrevlig kväll blev det iaf, o jag var för en gång skull spik nykter o fyllechaffis ist.. :) 

Idag har jag varit i stallet för första gången på en vecka o de va så skönt att komma ut o rida igen! :) Fortfarande förkyld o jävlig men nu pallar jag inte att ligga hemma mer.. :) Har inte varit på gymet heller på evigheter (förra helgen :P) så det får bli att ta tag i det med igen.. :)

Nova e fortfarande halt så imon blir det att ringa veterinären.. Hoppas de bara e ngn överansträngning lr liknande..

Men nu ska ja ta tag o städa lite mer från igår o sen slänga mej o dö på soffan en stund lr två.. :)

Här kommer lite bilder.. :)


Älsklingen va grillmästaren själv.. :)


MatMatMat :)


Även Nova fick lite o hon blev så glad så tårana rann.. :) lr så var maten stark kanske.. :P


2 som inte nöjde sej med att bara grilla maten inte..


Några som var på danshumör. :)


Som sagt, dem nöjde sej inte me maten..


Ingen som såg den komma va? :)

Efter detta förflyttade vi oss in till värmen ist o spelade lite Wii o snackade, de kändes tryggast.. :)

Blue Blue Moon- The Boppers

Har återigen varit sjuk större delen av veckan vilket suger.. Jävla förkylning.. Har därför inget roligt att skriva så laddar upp en låt ist.. :)



Dåligt dåligt..

Av mej att inte uppdatera bättre.. Men har varit sjuk i 2 dar så har ändå inget vettigt att skriva.. :) Är iofs fortfarande förkyld o jävlig men ändå lite piggare så idag har ja o älsklingen varit borta hos Lelle o Bror o ätit middag- hemmalagade köttbullar o pasta.. :D

Sen har jag varit hemma hos mamma o dem en sväng ikväll o nu har mamma kört hem mej o gått en runda me mej o Nova.. :) SKönt att slippa gå själv när man e mörkrädd.. :P

Nu blir det slapp framför tvn resten av kvällen o samla lite nya krafter.. :)
Vi hörs!
Puss&Kram

Ridning o grillning :)

Idag har jag minsann trotsat min förkylning o varit o ridit ändå! :) (Dock kommer ja få lida för de sen när ja blir ännu sjukare men de får ja ta då..) Min syster kom hem från USA i torsdags (?) o har varit med idag o ridit Latte.. :) Vet inte om hon lr hästen kommer ha mest träningsvärk imon.. :P Sedan var Philippa oxå me ute så de va trevligt, red en långrunda i det fina vädret.. :)

Efter stallet så var ja hemma hos mamma o dem o grillade och guud så gott de va! :) Älsklingen fick jobba extra idag så ja orkar inte laga mat te bara mej så.. :P

Nova har blivit halt nu med.. Vet inte riktigt varför men hon ville inte riktgt stödja på ena bakbenet o de har blivit värre under dagen.. :S Kanske har fått ngt under trampdynan, men ja har inte sett ngt så.. Är ju snart dax att röntga hennes höfter med så ja hoppas att de inte ska vara ngn fara med dem iaf.. Menmen, det är bara att hålla koll så det inte blir värre..

Det är tydligen så kallat "race" idag me men när ja körde förbi ÖB stod de typ bara 20 bilar där så de e nog inte så mkt o hurra för.. Får se om vi tar en sväng dit när älsklingen kommer hem, om de fortfarande står några kvar vill säga.. Alltid kul o prata me folk om inte annat.. :)

Hur har eran dag sett ut? :)


Puss&Kram

Ikea :)

Idag har älsklingen, jag o Lelle varit uppe på Ikea o shoppat lite.. :) Vi fick ju lite pengar när vi förlovade oss så vi har sparat dem te nu.. :) Blev lite nya lampor, tallrikar, glas, bestick, prynadskuddar mm, kommer kanske bilder sen.. :) Kul att förnya sej lite iaf!

Mina föräldrar har passat våran odåga under tiden o hon verkar ha skött sej bra iaf så de e skönt det! Nu ligger hon ute på baksidan o njuter, inte av solen men av den friska luften iaf.. ;)

Är trött som en jävla gnu efter dagen men ska ta o hjälpa älsklingen att packa upp kanske så att man kan slänga sej på soffan o slappa ett tag me! :)

Vad ska ni hitta på ikväll då? :)

Puss&Kram

Fredagsmyys :)

Idag var det minsann inte jag som stod vid spisen inte.. :) Min karl vet sin plats minsann.. ;) Han har lagat fylld fralla o sedan marängswiss te efterrätt, Mumms! :)

Är fortfarande trött o hängig så nu ska ja krypa ner me filten i soffan igen o kolla klart på filmen- Bröllopsfotografen.. :)

Trevlig kväll! Puss

Karlskrona :)

Idag har jag spenderat dagen me min kära syster inne i Karlskrona.. :) Handlade upp mina presentkort som ja fick när ja fyllde år så lite nya vårkläder blev det iaf! :)

Har även varit på Bredåkra o kollat lite sommarjobb på hans flisbil så vi får välla se.. :) Dem är ju redan 2 stycken som kör så lika bra att kolla flera jobb.. :) Känns som om ja e lite sent ut men thats me..

Mår verkligen skit idag me.. Går mellan att vara varm, yr o illamående o sen må toppen? Blir att ta de lugnt resten av dagen o älsklingen har lovat att laga mat idag.. :)

Nu ska ja slänga mej på soffan igen o ta de lite lugnt!

Hur ser era helgplaner ut? :)
Puss&Kram


-Svart linne- Gina Tricot
-Rosa linne- HM
-Tröja- HM
-Vit skjorta- HM
+ ett armband o en hårklämma


Dags att stämpla ut.. :)

Ne, nu är det dax för sängen minsann! Lr ja, först måste hunden ut på kvällspromenad me men sen så ska ja minsann våldta kudden o Sova! :)

Det har bara blivit en slappekväll idag=sköönt.. :) Lelle o ja va på gymet te typ halv 8 o tränade kondition o sen har ja ju vatt i stallet idag me så tyckte ja förtjänade att slappa lite.. :) Pluggat har ja oxå gjort, yay mej..

Men som sagt, kvällspromand va det!

GoNatt på er!

Bad City Rollers- I Only Wanna Be With You

Skitbra låt enligt mej! :)


Torsdag :)

Idag har det varit stallet på förmiddagen me Anna.. :) Red ut först o sen tränade vi lite på banan o Hertina blir verkligen bara bättre o bättre så nu e hon riktigt mysig att rida faktiskt! Går inte me huvet uppe i vädret o är inte lika stel längre, utan slappnar av mer o så.. :)

Älsklingen e på gymet nu o ja ska strax börja me maten o sen ska ja o Lelle träna ikväll ist.. :)
Nova ligger ute på tomten o har de bra hon.. :) Hon har inte grävt på evigheter så peppa peppa! :D

De får bli kycklingfilé me ris o ädelostsås till middag idag, Mumms! :)

Vi hörs senare!
Puss&Kram

Karlskrona :)

Idag har jag o älsklingen varit inne i Karlskrona o shoppat lite nya skor o älsklingen har varit o tagit sin allergispruta med.. :)
Vi var även i djuraffären o köpte en nosgrimma till Nova o de e nog mina mest prisvärda 95 kr jag någonsin har spenderat för jäkla va effektiv den är! Hon är så jävulskt stark ibland när man är ute o sen nu i en jäkla 1½ års trotsålder så lyssna existerar typ inte för henne för tillfället men nu jäklar.. :)

En låssmed har varit här idag med o nytt ut vårt lås te ytterdörren för de har krabbat ett tag.. Vi höll knappt på o komma in i lördagsnatt så skönt o ha de bytt iaf! :)

Inatt blev de ingen praktik för min del, är hur sliten som helst idag o sen så måste ja plugga yrkeskompetens med.. Känns konstigt att inte åka me men måste man plugga så måste man.. :)


Nya vårskor :)


NovaBus me sin nya nosgrimma :)


Nya nosgrimman :)

SolSolSol :)

Sånt underbart väder idag!
Älsklingen o jag jobbade över rätt så länge igår, de går ju lite saktare när jag ska göra allt så, så vi var hemma vid typ halv 6 o sen äta frukost o sånt på de så idag sov ja till 1 iaf.. :)

Nu ska vi snart ner te gymet me Lelle o bror o inatt ska ja köra igen.. :) Middagen har ja redan förberett så att de inte blir så stressigt när vi kommer hem.. :) Köttfärssås o spaghetti, yummi! :)

Men nu är det dax att hoppa i gymkläderna o sen bege sej!

Hur ser era planer ut för dagen då? :)

Puss&Kram


Stallet :)

Idag tog jag minsann en lååång sovmorgon o sedan hämtade ja Anna så drog vi till stallet o red en långrunda.. :) Myys!

Nu ska ja hoppa i duschen o sedan ska vi te svärföräldarna o äta middag innan jobbet.. :) Jag ska köra inatt! :D


Fick lite kommentarer (anonymt?) om de ja skrev om katten, men jag vet inte hur det plötsligt kunde bli vårt fel för att vi hjälpte den?


1. Men snälla jag tror iaf inte att dom som nu körde på katten gjorde det med flit, och jag själv som tjej hade inte vågat eller kunnat gå ut och kollat på något sånt . . Men varför i helvete avlivade dom/ni inte katten direkt om det va så synd om den, bättre än att den ligger där och lider!
Svar: Jag skrev oxå att olyckor händer o jag tror inte heller att dem körde på den med flit MEN dem Valde att låta han ligga o lida vid sidan av vägen ist för att åtminstone ringa till polisen.. Som jag oxå skrev så stoppade vi dem längre fram o frågade om dem inte märkte katten och jo det gjorde dem men dem kunde inget göra ändå o vi sa åt dem att dem åtminstone kunde ringa polisen men dem sket i vilket o körde vidare.. Sedan som en annan kommentarade så ville vi inte avliva den för ägaren kanske ville försöka rädda den men sen fick det ju bli så ändå.. Hellre att vi höll han i liv 1 timme medan vi försökte få tag på ägaren än ligga kanske hela natten pga av att ingen tog hand om den..!

2. men snälla om båda bakbenen är av och svansen är borta.. är det inte snällare och bara avliva stackarn direkt då!? nej spring och försök och få tag i ägaren.. vilka nötter!
Svar: Vart i min text hittar du att båda bakbenen var av o svansen borta undrar jag först? Han kunde "gå" men inte rakt o benen bar honom inte, svansen satt där den skulle.. O ägaren kanske ville försöka rädda honom, det vet ju inte vi så därför försökte vi få tag på dem i första hand. Polisen dröjde oxå en bra stund innan dem kom o ngn av oss  har precis som många andra svårt för att ha ihjäl ngt djur..

3. Vet precis hur du känner gumz... Att inte stanna och kolla hur ett djur mår efter att man kört på det är faktiskt olagligt!!
Sen att snuten skiter i vilket är hemskt...

Men jag som husdjursägare hade uppskattat det ni gjorde jättemycket.

Till dig anonyma som skrivit:
De sa ju rakt ut att de sket i vilket.
Och orsaken till att de inte avlivade den direkt var ju att de försökte få tag i ägare! kan ju faktiskt vara så att ägaren ville försöka rädda

Svar: Tack!

Så som sagt, Olyckor händer o jag har inte skrivit ngnstans om att dem körde på honom med flit men de minsta dem kunde göra var att ringa polisen som vi sa till dem!

Elmia :)

Elmia igår då.. :) Inne på Elmia var det väl inte så mkt att hurra för.. Bilarna ser ju nästan lika dana ut år efter år så börjar bli lite tjatigt.. :) Säger som ja sa förra året: Tur att man hade fribiljett för enligt mej är det inte värt 250 spänn..

Däremot var det skitkul att för en gång skull stanna till kvällen o kolla på bilarna som körde uppe på A6 o burnade mm.. :)

Tror vi körde ngn gång runt 9 tiden o på vägen hem stannade vi på McDonalds o käkade.. Igen typ.. :)

När vi körde förbi Preem i Växjö så låg vi bakom en bil som körde på en stackars katt o vet ni vad han gjorde? Han bara körde därifrån o lät katten ligga vid sidan, Levande?! Vi körde ändå efter dem o stannade o frågade va dem sysslade med men dem sket verkligen i vilket så vi vände om o letade upp honom o han låg på gräsmatten vid macken.. Jag satt i nästan 1 timme o försökte lugna katten o klappade o pratade medan polisen o dem andra i vår bil försökte ringa ägaren o var hemma hos både dem o grannarna men dem var inte hemma o pga av det så fick polisen avliva honom på plats pga av hans skador..

Jag har Aldrig gråtit så mkt pga av ngn annans djur men när man hörde honom skrika av smärta o såg smärtan i hans ögon o veta att dem som gjorde det sket i vilket var så jäävla hemskt o ja kände mej så jävla hjälplös.. Jag la min tröja om honom o man nästan såg hur tacksam han blev för han burrade ihop sej lite o slappnade av mera.. Jag var verkligen beredd att ta honom te jourveterinären i Kalmar men de hade inte heller varit rätt mot honom när han led som han gjorde så jag fick helt enkelt ge efter o låta polisen lindra hans smärta..

Ägaren ringde Emil i morse o tackade så jättemkt för att vi hade vänt om o hjälpt honom mm o de kändes mkt bättre då när man hörde deras tacksamhet o dem berättade att om katten o att han var 17 år mm så han hade ju levt sitt liv iaf.. :)

Olyckor händer men att man väljer att kallblodigt vända sej om o inte hjälpa ett oskyldigt djur som man Själv har orsakat skada på är verkligen inte okej.. Det är det inte..

Det kanske "bara" var en katt för er men de va ngns husdjur, ngn som älskade o brydde sej om det.. Tänk om det hade varit ert egna djur, hade ni gjort samma sak då?

Nya bilder på Pärlan :)

Här kommer lite bilder sen älsklingen gjorde iordning henne.. :)
Ny frontläpp, lackade detaljer, nya 19" fälgar o ny vinge.. :) Naajs!
Kommer garanterat fler bättre en annan dag men nu vet ni hur hon ser ut.. :)




Glad Påsk :)

Glad Påsk allihopa o hoppas ni äter mkt godis.. ;)

Dagen började me en supergod frukost hos mamma o dem me allihopa o efter det så drog jag te stallet me Anna o Nova.. :) Såå mysigt att rida när solen skiner o Nova har skött sej kanon idag! :)

Nu när ja kom hem så stod älsklingen o tvättade pärlan så ja passade på att tvätta min med när slangen ändå låg framme så nu skiner han med i solen.. :)

Nu är det dax för duschen o ikväll är det middag hos svärföräldrarna.. :)
Vi hörs!
Puss&Kram

1a april.. :)

Ngn som blivit lurad idag? :) Det kan ja erkänna att ja har iaf men inte så konstigt när man e yrvaken halv 6 i morse.. :P Jävla älskling! :)

Idag har jag varit en sväng i Växjö o när ja ändå var där så tog ja en sväng på Claes Ohlsson o skulle köpa en grill åt älsklingen men de sket sej då dem inte fått in dem ännu.. :)

När ja kom hem så hade ja fått brev från posten att mitt körkort kommit så passade på att hämta ut de när ja o älsklingen körde te gymet! :D Lite stolt är ja allt att de står BECE på de o de tycker ja att ja har lite rätt till att va.. :)

O som ja skrev så har vi varit på gymet med.. :) Älsklingen o bror har spelat squash o ja o Lelle har tränat.. :)

Nu har vi varit o handlat me o mat står i ugnen.. :) Idag blir det Hasselbackspotatis, me helgrillad köpt kyckling, bearnaisesås(stavning?) o sallad te.. Yummi! :)

Skulle bytt te sommardäck idag men de har ja tusan inte hunnit så får se om de hinns med imon fast då e de me mkt.. :) Först frukost hos mamma o dem, efter det stallet o på kvällen middag hos svärföräldrarna.. :)
Men nu ska ja kolla te mina potatisar.. :)

Puss&Kram


Yaay mej! :)