Elmia :)

Elmia igår då.. :) Inne på Elmia var det väl inte så mkt att hurra för.. Bilarna ser ju nästan lika dana ut år efter år så börjar bli lite tjatigt.. :) Säger som ja sa förra året: Tur att man hade fribiljett för enligt mej är det inte värt 250 spänn..

Däremot var det skitkul att för en gång skull stanna till kvällen o kolla på bilarna som körde uppe på A6 o burnade mm.. :)

Tror vi körde ngn gång runt 9 tiden o på vägen hem stannade vi på McDonalds o käkade.. Igen typ.. :)

När vi körde förbi Preem i Växjö så låg vi bakom en bil som körde på en stackars katt o vet ni vad han gjorde? Han bara körde därifrån o lät katten ligga vid sidan, Levande?! Vi körde ändå efter dem o stannade o frågade va dem sysslade med men dem sket verkligen i vilket så vi vände om o letade upp honom o han låg på gräsmatten vid macken.. Jag satt i nästan 1 timme o försökte lugna katten o klappade o pratade medan polisen o dem andra i vår bil försökte ringa ägaren o var hemma hos både dem o grannarna men dem var inte hemma o pga av det så fick polisen avliva honom på plats pga av hans skador..

Jag har Aldrig gråtit så mkt pga av ngn annans djur men när man hörde honom skrika av smärta o såg smärtan i hans ögon o veta att dem som gjorde det sket i vilket var så jäävla hemskt o ja kände mej så jävla hjälplös.. Jag la min tröja om honom o man nästan såg hur tacksam han blev för han burrade ihop sej lite o slappnade av mera.. Jag var verkligen beredd att ta honom te jourveterinären i Kalmar men de hade inte heller varit rätt mot honom när han led som han gjorde så jag fick helt enkelt ge efter o låta polisen lindra hans smärta..

Ägaren ringde Emil i morse o tackade så jättemkt för att vi hade vänt om o hjälpt honom mm o de kändes mkt bättre då när man hörde deras tacksamhet o dem berättade att om katten o att han var 17 år mm så han hade ju levt sitt liv iaf.. :)

Olyckor händer men att man väljer att kallblodigt vända sej om o inte hjälpa ett oskyldigt djur som man Själv har orsakat skada på är verkligen inte okej.. Det är det inte..

Det kanske "bara" var en katt för er men de va ngns husdjur, ngn som älskade o brydde sej om det.. Tänk om det hade varit ert egna djur, hade ni gjort samma sak då?

Kommentarer
Postat av: .

Men snälla jag tror iaf inte att dom som nu körde på katten gjorde det med flit, och jag själv som tjej hade inte vågat eller kunnat gå ut och kollat på något sånt . . Men varför i helvete avlivade dom/ni inte katten direkt om det va så synd om den, bättre än att den ligger där och lider!

2010-04-04 @ 21:57:42
Postat av: Mia

Vet precis hur du känner gumz... Att inte stanna och kolla hur ett djur mår efter att man kört på det är faktiskt olagligt!!

Sen att snuten skiter i vilket är hemskt...



Men jag som husdjursägare hade uppskattat det ni gjorde jättemycket.



Till dig anonyma som skrivit:

De sa ju rakt ut att de sket i vilket.

Och orsaken till att de inte avlivade den direkt var ju att de försökte få tag i ägare! kan ju faktiskt vara så att ägaren ville försöka rädda den.

2010-04-05 @ 01:18:10
Postat av: .

men snälla om båda bakbenen är av och svansen är borta.. är det inte snällare och bara avliva stackarn direkt då!? nej spring och försök och få tag i ägaren.. vilka nötter!

2010-04-05 @ 09:54:31
Postat av: Anonym

ja herregud vilka nötter vi var då. Antar ju att du som är anonym var en av dom i bilen, om du nu är så jävla tuff kunde NI åkt tbx och tagit slut på lidandet själva ju!! Nej då, största nötterna här är ni i bilen som sket i vilket och körde vidare!!

2010-04-05 @ 15:05:03
Postat av: Anonym

jag va inte med i bilen, men vet vilka det va som körde. men visst dom kunde vänt och kollat, men man ska inte bromsa för såna smådjur på vägarna.. och polis rycker egentligen inte heller ut som dom sa. Visst dom kunde vänt, men hade det varit jag hade ja inte velat gå u till katten eller avlivat den själv heller..

2010-04-06 @ 10:35:50
Postat av: Sanne

Vi vet oxå vilka det var som körde på den och jo, dem försökte faktiskt bromsa vilket var bra men då är vi åter igen där ja och många andra anser att dem åtminstone kunde ha ringt polisen, vi fick tjata på dem men dem kom vilket vi uppskattade.. hade det varit ett vilt djur så hade dem ringt ut en jägare.. du skrev att vi var nötter som inte avlivade den men du skriver oxå att du inte hade gått ut till den eller avlivat den.. var det då fel av oss att vända o ta hand om den även om de innebar att den fick lida 1 timme när vi försökte få tag på ägaren? hade du kört på den hade den ju garanterat fått lida hela natten innan ngn hittade den...

2010-04-06 @ 14:03:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback