Nerbäddad

Nu är jag hemkommen från jobb och handling och ligger nerbäddad i soffan. Dagen har flutit på alldeles kanon trots att jag har varit som en zombie hög på Ipren större delen av dagen.
Men nu är jag som sagt äntligen hemma och eftersom att mannen är ledig i natt ska han minsann få ta igen det han missade igår och skämma bort mig ikväll istället!
Så nu står han vid grillen och grillar en god köttbit medan jag har varit den godtrogna sambon och gjort kvinnogörat i köket. Ja ni vet, göra allt utom att sköta grillen typ.
 
Men nu ska jag inte lyfta på röven mer ikväll förrän jag ska krypa ner i sängen!
Haha vem försöker jag lura, jag klarar aldrig av att sitta stilla och låta mannen göra allt..
Borde skaffa mig bättre samvete. Eller sämre?

Ynklig

Trött, hals som känns som ett rivjärn, huvud som är på sprickningsgränsen. Japp, förkylningen hittade även mig tillslut.
Så efter en ändå bra dag på jobbet bäddar jag ner mig i soffan med en kopp te med Mycket honung i och innan 9 ska jag ligga i sängen har jag bestämt!
Telepatiserar till mannen min att han ska komma hem från jobbet och ta hand om mig men det går inget vidare..
Typiskt!

Älskade sol

Klockan halv 9 gav jag och Lilleman upp i morse och gick då upp och satte oss framför tvn istället. Jävla hosta rent ut sagt.
Mannen fick sovmorgon idag då han jobbar inatt. Igen..
 
Dagen har ändå spenderats mestadels utomhus då frisk luft gjorde gott för Lillemans luftvägar.
Så vi har varit i stallet och tömkört Daizy medan Lilleman sov i vagnen och tog igen lite förlorad sömn efter natten.
 
Men trots att Lilleman har varit hängig idag så har det ändå varit en toppendag.
 
Men det skar verkligen i hjärtat att lämna honom till sin pappa idag när han är sjuk. Det spelar ingen roll att jag vet att han tar hand om honom lika bra som jag gör här, jag vill hålla koll själv. Trösta och mysa, krama och pussa.
 
Imorgon är det i alla fall en ny jobbvecka och imorgon och tisdag ska JAG ha en praktikant med mig i lastbilen. Make no sense över huvudtaget att jag ska ha det då det finns betydligt bättre chaufförer på åkeriet som är mer lämpade som lärare än jag är.
Men ska kanske se det som en positiv grej??
Haha ja jisses, wish me luck säger jag bara!
 
 

låååång natt

Klockan är 2.45 just nu och jag ligger i sängen med en hostande lilleman jämte mig. 
Han hostade så han kräktes nyss så det var bara så vackert att gå upp och byta sängkläder.. Lilla prinsen, det kom verkligen bara pang på.. Han vaknade snuvig i morse och sedan har det bara blivit värre under kvällen.
 
 
Vi var hos ett par kompisar ikväll så jag hoppas dem slipper bli smittade nu bara... :/ 
 
Detta kommer bli en lååång natt! 
 

Sådan husse, sådan hund

Eller vad är det man bruka säga?
 
Nu är äntligen den här jobbveckan över som för övrigt gått väldigt bra ändå!
Mannen är och jobbar som vanligt så jag och Lilleman har haft en riktig myskväll med Tarzan på tv och varsin fruktsallad att äta på.
 
 

Egoboost

Idag har jag fått egoboost till max på jobbet!
En chaufför jag hjälpte till att lasta sa att jag var en ängel och guld värd. Bara för att han var stressad och jag hjälpt honom.
Sedan sa en utländsk chaufför som stod på terminalen hemma efter att sett mig backa till: "Perfect driver" och så låtsades han lyfta på hatten och buga åt mig.
 
Åhh, vad dessa kommentarer har gjort min dag!
 
Tänk om människor i detta yrket eller människor överlag kunde vara lite mer öppna mot varandra och faktiskt kunna visa lite uppskattning och inte bara ta saker för givet eller köra att var man sköter sig själv.

Varaledigfrånjobbetmittiveckandag

Idag har det varit min varaledigfrånjobbetmittiveckandag men som vanligt när man arbetar går den lediga dagen åt till allt annat som man inte hinner med i vanliga fall.
Ni vet, tvätten som hängt på tork i två dagar, dammsugningen man inte orkade med igår, disken som ligger diskad på diskbänken plockas undan, papper på fel ställen plockas undan, blommorna som hänger får vatten osv. Känns det igen?
 
Denna dagen har jag hunnit med att hämta mina nya glasögon i Växjö, snabbrunda till stallet för att ge Daizy medicin och fodra dem (motionen fick uteslutas idag), handla, hem och ge Lilleman lite lunch, baka, göra det ovanstående och sedan haft underbara vänner på fika nu i eftermiddag.
 
Så kort och gott, en hektisk, fullsmockad, underbar dag med min älskade familj och vänner! :)
 
Lilleman och jag mös ner oss rejält i sängen när han skulle sova och jag somnade nog till lite lika fort som honom. LIVSFARLIGT att ligga och mysa "bebis" när man själv är trött. Kan räkna på en hand dem få gånger jag Inte har somnat när jag lagt Lilleman.. Haha!
 
Men nu är frukost/lunch fixad till morgondagens jobb och hundarna rastade så nu blir det att placera röven i soffan en stund innan sängen kallar.
Jag och Lilleman bakade dumlemuffins med grädde och jordgubbar, yummi!

kvällen

Nu tar äntligen jag med kväll efter en halvjobbig dag på jobbet. Ska kolla ikapp några avsnitt Hem till gården tänkte jag innan sängen kallar. Jobbigt med beroendeframkallande serier..
 
Mannen och Lilleman mötte upp mig inne på jobbet innan då jag var hemma sent och han skulle börja vid 6. Så det var en överlycklig Lilleman som fick sitta i lastbilen medan jag backade till terminalen på åkeriet. Gullungen!
 
Imorgon är jag ledig, wiho!
Blir en tur till Växjö för att äntligen hämta mina nya brillor.
 

Lugn skrittur

Nu är jag hemma efter att spenderat förmiddagen i stallet och har varit ute på en lugn skrittur med frökenlöken.
Så underbart väder, fåglarna kvittrar och jag såg den första citronfjärilen för i år. Båda hästarna fick sig en rejäl ryktning och vid det här laget fattar jag inte att dem ens har någon päls kvar så som dem fortarande fäller. 
Det blir hår i munnen och hår som kliar i näsan och efteråt sitter det lika mycket päls på mig som det gör på hästarna. Typ.
 
Nu är vi hundvakt med åt Morrisbus med, han kom igår. Nova är inte allt för överlycklig precis men än så länge så går det faktiskt helt okej så jag tror nog detta kommer bli bra tillslut.
 
Mannens farfar har varit helt FANTASTISK och har redan tagit ner all taggtråd OCH dessutom satt upp ny eltråd! Jag blev så lättad och tacksam när han sa det samtidigt som jag fick dåligt samvete då det var jag själv som ville få det gjort och då räknade jag givetvis med att göra allt jobbet själv med. 
 
Och med tanke på att jag hade tänkt lägga hela denna dagen på att stängsla så vet jag plötsligt inte vad vi ska hitta på istället. Stallet är avklarat, mannen som för första gången på veckor är ledig en hel helg är och spelar innebandy och när han kommer hem så ska vi i alla fall åka till skogen med hundarna.
 
Sen får vi se vad dagen erbjuder!
 
Detta kommer bli ett par jobbiga veckor med jobb, två hundar, barn och häst som nu kräver daglig motion och en karl som jobbar ständig natt. Jag vet helt ärligt inte hur jag ska få allt till att gå ihop sig men det löser sig alltid på vägen.
 
 

Dubbelsidig hälta

Japp, det blev domen på frökenlöken idag. Så min magkänsla stämde ju och det var ändå lite väntat med tanke på hennes gamla knäskada i båda frambenen.
Dock trodde inte veterinären att det berodde endast på knäna utan pga tunna sulor för han fick en jäkla reaktion när han klämde med tången. Hon reagerade även på böjproven, främst på vänster fram (sidan hon inte velat jobba på) och det är ju givetvis förståeligt när hon försöker avbelasta framhovarna.
Så vi skodde henne på plats och stegen blev genast bättre, hon sprang inte lika kort med frambenen för att sätta baken under sig och hon haltade knappt alls så förhoppningsvis ska det bli bättre i alla fall!
Hon ska även få Metacam (SVINDYR!) som är antiinflammatoriskt nu i två veckor och sättas igång lugnt i 3 veckor och efter det blir det återbesök! 
Så håll tummarna nu!
 
<3

2.5

2.5 km blev morgonens pw-runda. Lagom att börja dagen med det innan jag äter frukost för nu kurrar magen rejält!
 
Nu blir det frukost och sedan göra sig i ordning för att köra till stallet.
Lite nervös är jag allt, men mest över att köra hästtransport med häst i. Haha jag kör 24 meter till vardags men pickup med hästtransport efter gör mig nervös, bra där!
Aja, jag har övertalat mannen att följa med så det ska säkert gå bra!
 
 

Run bitch run

Idag blev det nästan 13 timmars jobb för min del. Eller ja, det var produktionsstopp på ena företaget jag skulle lasta på så tog många timmar innan jag fick mitt lass och så vidare så mycket tid har gått åt till att vänta.
Så även om det har varit en lång dag så har den definitivt inte varit allt för jobbig om jag säger så.
 
Så det fick bli en joggingrunda när jag kom hem och peppa peppa kände jag inte av mina hälsenor allt för mycket så idag pressade jag joggingen mer än jag brukar. Skön känsla att veta att det går ibland i alla fall!
 
Det är enda fördelen när man inte har Lilleman och mannen jobbar, jag kan komma ut och röra på mig efter jobbet!
Det behövs verkligen efter att ha suttit stilla i så många timmar som jag gör. När jag har Lilleman och mannen jobbar så blir det inte att jag kommer ut efter jobbet när jag kommer hem sent för då lägger jag hellre den lilla tiden jag har att få umgås med min familj istället.
Funderar på att skaffa en crosstrainer eller ett litet löpband att ha här hemma och som jag kan utnyttja efter att Lillemannen somnat istället. Men så är det det med att ha plats med det med.
 
Hur vädret kan vända från -10 till +18 på en dryg vecka är ju helt otroligt och så jäkla härligt! Nu ska väl ändå denna jä*la vinter vara över??
 
Imorgon ska jag med Daizybus till veterinären för besiktningen och är hon ok för ridning så blir det att ringa hovslagaren så att hon kan få på sig ett par dojjor med! Längtar efter att få rida nu! Och jag längtar tills gräset växer upp så att jag kan släppa henne på sommarbete och då helt plötsligt bara ha 5 km dit och inte 1.5 mil som jag har idag,
Ska bara få tiden att räcka till åt att fixa stängslet så att all nedrans taggtråd försvinner för jag tänker då INTE riskera några skador pga av det!
Men mannens farfar är helt fantastisk och har redan påbörjat jobbet åt mig så det ska nog med bli klart i tid. :)
 

Vårdag utomhus

Vi har varit på loppis i Brunnsparken och var inne på Naturum och tittade lite.
 
Vi matade änderna i dammen :)
 
Lekte på lekparken :)
 
Väl hemma igen så fikade vi på mormor och morfars altan :)
 
Nova solade på gräsmattan :)
 
Jag satt och njöt en stund i solen med Lilleman fixande och trixandes runt omkring :)
 
Så nu har jag fått massa ny energi!
 

Per aspera ad astra

Idag åkte jag syster och kusin till Karlshamn för att äntligen boka tid till min o systers "systertatuering" vi har planerat i en halv evighet. Turligt nog fick vi tid redan idag! Så under tiden vi väntade på vår tur blev det några timmars shopping så Lilleman fick lite nya kläder. Igen.. 
 
Här ser ni resultatet! 
Art: Black Magic Tattoo.

Trött eller dålig humor

"När man försöker splitta växlarna på personbilen och själv sitter och skrattar åt det är man antingen trött eller har dålig humor. Jag kör på båda!"
 
Haha japp, så satt jag inte bara en utan dessutom flera gånger ner under tiden jag körde ner till Blekinge. Och för er som inte kör lastbil och inte vet vad splitt är är det en funktion i växelspaken som "delar" växlarna mellan hög och låg.
 
Men nu är jag i alla fall nere i Blekinge som sagt och ska strax gå och lägga mig. Somnade visst till en stund när jag la Lilleman och vaknade nyss. Oooooops! 
 

YummiYummi

No Words needed <3

Traryds djurpark

Vi spenderade en liten stund på Traryds djurpark idag. En mysig liten djurpark med de vanligaste bondgårdsdjuren som häst, fåglar, getter och grisar och även en lekpark för barnen. Lagom roligt och spännande för en nyfiken 2åring!
Dock bestämde sig solen för att gömma sig när vi väl kom dit så det var lite kallt och vi var helt ensamma där. Så det får bli att besöka den igen när värmen kommit på riktigt så att man kan ha lite fika med sig och sitta lite vid sjön och mysa.
 
 
Lagom tills vi kom hem igen så kom solen tillbaka vilket resulterade i att vi var ute en stund till och gav bilarna varsin tvätt. Lilleman passade på att ta ut sin traktor på premiärtur och givetvis fick den sig också en omgång med tvättsvampen.
 
 
Så återigen har jag haft en helt fantastisk dag med min fina familj!
Imorgon blir det en findag på jobbet dessutom, I like!
 
 
 

Lättlagat och nyttigt

Kesoplättar, jag och Lilleman Älskar kesoplättar! Enkelt att göra, är nyttigt och väldigt gott! Vi äter våra med frukt/bär och grädde men ta vad ni vill och vad ni tycker om! Kesella är ett annat alternativ om man inte gillar/kan äta grädde.
 
Ingredienser: (1-2 port)
250 g keso (1 liten burk)
1 msk fiberhusk
1 ägg
Smör/kokosfett till stekning
 
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna förutom smör/fett. (Jag använder en stavmixer så smeten blir slät.)
Låt stå några minuter.
Värm stekpannan till låg/medelvärme och häll i smör.
Klicka ut lite smet i pannan som vanliga plättor och låt steka några minuter på varje sida tills dem fått fin färg och "torkat".
Under tiden plättorna steks så förbereder tillbehören.
Servera och ät!
 
 

PiiipPiiiip

Så har en busig liten kille legat en bra stund med mig i sängen och tryckt på min näsa och sagt piiiiip. Varför sova när man kan busa med mamma liksom?
Jag har gjort allt för att låtsas ligga och sova för att vara så ointressant som möjligt men hur lätt är det att Inte skratta när någon ligger bredvid och gör det mesta för att få min uppmärksamhet?
Haha söta barn!
 
Jobbet har rullat på bra idag med, blev några timmar försenat med lång väntetid på ena stället men annars har allt flutit på kanon! Sådana här dagar gillas!
 
E4an var tom imorse när jag körde.
 
Imorgon är äntligen HELA familjen lediga tillsammans! Mannen min är ledig inatt dessutom så ikväll blir det Myskväll!
Han har dessutom slagit på stort och har bakat en kladdkaka till oss! Eller snarare till sig då han var sugen och jag kände inte riktigt för att baka när jag kom hem från jobbet. Koooooonstigt.
 
Mannen min har tydligen dolda talanger!
 
 
 
 
 
 

Bättre än förväntat

Denna dagen har gått över förväntan trots allt! Började dagen med en Lilleman som var på strålande humör när jag väckte honom för dagis. För första gången på flera veckor var det jag själv som fick gå och lämna honom där. Så mysigt!
 
 
Jobbet rullade på väldigt bra idag, inga fördröjningar eller något som har krånglat så tänker faktiskt inte klaga! Hör och häpna...
Var även hemma betydligt tidigare än vad jag räknade med att vara i och med förseningen i morse men var hemma redan halv 7. Mannen mötte jag på åkeriet i vanlig ordning medan Lilleman hade barnvakt en timme här hemma.
Överlycklig var han när jag kom hem och det måste vara något av det härligaste som finns!
Han somnade väldigt fort när jag la honom så lite trött var han allt efter allt bus idag.
 

Kvällspromenad

Lyckades halta mej runt på en kvällspromenad tidigare ikväll med Lilleman och Nova. Ryggen krånglar igen så nu är jag halvt handikappad. Men aja, skönt att röra på sig ändå var det och jag klarade ju rundan runt!
 
Imorgon är det dags för jobb igen och jag börjar med att starta 3 timmar senare än vanligt då lastbilen ska besiktigas så morgondagen kommer bli spännande! 3 timmar sen start=3 timmar senare hemkomst.
Men jag är inte bitter! Eller?

Cupcakes

Här är receptet jag använde till mina cupcakes. Finns ju 1000 olika så jag valde ett enkelt eftersom att jag aldrig gjort det innan.
 
Ingredienser:
125g smör, osaltat

1ägg

2dl mjölk

4 1/2dl vetemjöl

1dl socker

1msk vaniljsocker

3tsk bakpulver

Gör så här:

Smält smöret, ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner ägget och mjölken i det smälta smöret. Blanda försiktigt samman det med de torra ingredienserna. Rör bara precis så att allt blandat sig med en slickepott. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter eller tills en sticka kommer ut ren och de fått fin färg. Ta upp dem ur plåten och ställ dem att svalna på ett galler.

 

Cream cheese frosting:

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk färskpressad citronsaft

100 g philadelphiaost

Gör så här:

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. (Jag använde min köksmaskin och lät den stå på i ca 8 minuter)

Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

Bred frostingen på cupcakesen och garnera med till exempel strössel.

 

 

 

 


Underbar kväll

Har haft en helt underbar etermiddag/kväll med härliga vänner på middag!
SÅ gott med grillat!
Och cupcaksen då? Tja, dem blev lite torra men smakade ändå helt okej tycker jag. Kan mycket väl hända att jag ger mig på dem fler gånger.
 
Imorgon ska jag upp tidigt för att först köra till stallet och fixa det för att sedan köra ner till Blekinge och hämta Lillemannen. Längtar!
Tycker sommaren kan komma nu!
 

Lite vårstädning

Var i stallet i morse och passade då på att göra en liten snabb vårstädning. Sopade upp gammalt foder och så vidare. Gav båda hästarna varsin rejäl ryktning, blir galen på denna vinterpäls som aldrig verkar ta slut! Längtar till värmen kommer så att Daizy kan få sin ett rejält bad och få pälsen ren och fin.
Fröken bus har börjat klia sig i pannan så nu har hon fått ett fint sår där.. Så nu har jag börjat tvätta med klorhexidin och smörjer med helosansalva och hoppas att det inte blir värre! Hoppalöst med när det finns typ 1000 saker som kan orsaka klådan så jag vet ju inte hur jag ska motverka det mer än att tvätta och hålla det rent?
 
I eftermiddag kommer middagsgäster och då stå grillning på schemat!
Ska försöka få ihop cupcakes till efterrätt men har aldrig gjort sådana innan så jag får se hur slutresultatet blir. Ska påbörja frostingen nu så det blir kommer bli vanliga vaniljcupcakes med citronfrosting. Känns som en bra vårsmak tycker jag!

I am my own worst enemy

Stress, stress, stress, hela mitt liv går ut på att stressa nu för tiden. 100 saker som ska fixas hela tiden, jobb, barn, hund, hem, relationer, intressen. Jag är TRÖTT på det!
Trött på att stressa halvt ihjäl mig på jobbet för att sedan möta mannen i dörren/på åkeriet för att hinna få en liten dos av kärlek innan det är hans tur att jobba.
Trött på att stressa på jobbet och ändå komma hem sent på kvällen när jag har Lilleman för att nästan med en gång lägga honom för natten då dagis väntar dagen efter.
Trött på att känns press över att hinna med en massa saker som egentligen kan vänta en dag extra eller två, typ städning här hemma. Men vill jag ha någonting gjort så gör jag det med en gång, annars skjuter jag ju bara upp problemet.
Trött på att hund och häst inte får den uppmärksamhet dem egentligen kräver.
 
Jag är trött på att jag pressar mig själv hela tiden för egentligen är det ingen som pressar mig mer än just jag
"Jag SKA prestera bra på jobbet, jag SKA vara en bra mamma som gör allt, jag SKA vara en bra flickvän som städar och lagar mat, jag SKA ta en långrunda med hunden fastän jag är helt slutkörd efter jobbet, jag SKA, jag SKA, jag SKA!"
Det är fredag idag och jag oroar mig redan för måndag bara för att jag vet redan nu att det kommer bli en jäkla skitdag att jobba och hur normalt är det?
 
Är det såhär det är att vara vuxen undrar jag? Ja antagligen, men det är bara jag själv som kan styra över mitt liv och mitt mående.
Missförstå mig rätt! De flesta dagar fullkomligt älskar jag livet trots att det ständigt är fullt upp. Andra dagar önskar jag att jag var liten. Eller iaf att jag hade min familj nära..
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
"I am my own worst enemy", yes indeed!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trött Tröttare..

..Tröttast känner jag mig just nu. 13 timmars jobb blev det idag och började redan vid halv 5 imorse. Dagen ha dock flutit på bra men tog lång tid att lasta ena stället i Halmstad.
 
Tvingade i alla fall ut mig på en powerwalk/joggingrunda när jag kom hem från jobbet och det var riktigt skönt när jag väl kom ut. Dock var energin nästan obefintlig så blev mera av powerwalken än joggingen. Benböjen var heller ingen hitt att göra idag men skam den som ger sig!
 
Jag har i alla fall ringt och bokat vet.besiktning av Daizy nu så om 2 veckor kan jag förhoppningsvis rida normalt igen. Hon har ju fått vila några veckor nu eftersom att jag misstänker att hon har ont någonstans så ska bli skönt att kolla upp det och förhoppningsvis ska det inte vara någonting!
Fick positivt skattebesked detta året så får se om jag använder dem pengarna till en ny sadel eller något annat kul.
 
Men nä, nu ska jag faktiskt ta och hoppa in i duschen och sedan krypa ner i sängen. Imorgon börjar jag halv 6 så jag får ju faktiskt sova en hel timme längre plus att jag kommer i säng tidigare idag!
 
Så ZzzZZzzzz!
 

Växjö

Idag har jag varit en sväng inne i Växjö. Har varit på synundersökning så att jag kan få mina nya glas/solglas snart!
Kan glädja mig med att min syn inte har förrändrats någonting alls sedan 2008 när jag gjorde synundersökning sist.
Bara mitt brytningsfel i vänster öga som har vridits någon grad, vad som nu menas med det.
Haha och jag som trodde att jag började bli halvblind men det är nog bara reporna på glasen som spelar mig ett spratt..
Så allt som allt, synundersökning, ett par glasögon och ett par solglasögon har gått på 1300 spänn. Så mycket billigare än så blir det tusan inte!
 
Men nu blir det att dra med mannen och hunden för att ge sig ut på en promenad ut i skogen! Det borde nästan klassas som olagligt att behöva sitta inne idag!
 
Denna synen mötte mig i stallet imorse. Någonstans gömmer det sig en vit häst under all smuts!
Ska tilläggas att hon är lika skitig på andra sidan så hon har verkligen letat upp bästa lerpölen hon kunde hitta i hagen och rullat sig..
 
 

Smoothie

Efter att jag kom hem från powerwalken fick det bli en smooothie med müsli, färska bär och knäckemacka med ägg till kvällsmat. Lagom gott vill jag lova!
 
Jag blandar mina smoothie lite på en höft men här är på ett ungefär dem mått  jag använder:
 
1.5 dl fet mjölk (3%)
0.5 dl turkisk youghurt. (Eller någon annan fet)
ca 1.5-2 dl frysta bär ( jag hade i blåbär, hallon och mango)
½ banan
ev lite honung i om ni tycker det är surt.
 
Mixa allt i en mixer och ät genast!
 
 
Jag toppade min smoothie med müslin jag gjorde igår och sedan lite färska blåbär. Precis som med müslin kan man blanda en smoothie efter eget tycke och smak och använda mängder med olika ingredienser men detta är vad jag oftast använder.
 
Gott och nyttigt!
 
 
 

Powerwalk

Efter 10 timmars jobbedag var det riktigt skönt att komma hem och ta med sig hunden ut på en powerwalk! Ca 40 minuter blev det idag och även lite benträning inblandat på vägen, känns bra!
Nu är det bara ett par nya skor som krävs som jag har sagt i snart 2 år att jag ska köpa så att jag slipper få ont i hälsenor och benhinnor.
 
 
 

Hemmagjord müsli

Världsämst bild men det smakar iaf godare än det ser ut. Dessutom slapp jag ge denna omgången till fåglarna så alltid ett plus!
Ska köpa en glasburk till det nästa gång jag besöker Ikea, ser lite finare ut än en tråkig plastburk.
 
Recept:
1 dl råggryn
1.5 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl kokos
1 dl solrosrön
2 dl hackade nötter (jag hade hasselnötter, sötmandel och valnöt)
2 tsk kanel
1 msk honung
1 dl vatten
1 dl olja (jag hade rapsolja)
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser och låt stå i 15 minuter. Bred sedan ut på bakplåt och låt stå i ugnen i 10-20 minuter. Låt svalna.
 
Passa noga så att det inte bränns, det kan gå fort! ;)
 
När man gör egen müsli kan man blanda och mixa hur man vill men detta är vad jag hade i.
 
 
 
 
 
 
 

Ikea

Både mannen och jag har varit lediga idag så vi tänkte att vi åker till Ikea. BAD IDEA, med tanke på att resten av södra Sverige verkar ha haft samma tanke. När det är parkeringsvakter på Ikea, då är där folk!
Men vi gav oss in i vimlet och hittade ändå det vi skulle och lite där till. As usual!
 
Impulshandlade dessa glasen, så somriga och fina och kostar 9 kr stycket! Billigt och snyggt, I like!
 
 
Blev även nya lampor till vardagsrummet så nu har vi Äntligen tagit bort adventsljusstakarna som har fått sitta uppe så länge.
Men julen varar än till påska eller hur går låten?
 
Sedan mer smått och gott som nya kuddar och lakan till sängen, komplement till våra tallrikar vi köpte sist vi var där, köksgrejer, förvaringslåda, pall mm mm.
 
Har gjort lite hemmagjord müsli nu när jag kom hem, får se om den går att äta! Första satsen fick jag ge till fåglarna..