New floor

 Idag blev golvet till hallen i det nya huset inhandlat!! Nästa vecka kommer mina föräldrar upp och ska hjälpa oss att lägga det och även måla väggarna där och sedan Lillemans rum. Behöver jag säga att jag längtar??
 
Köpte detta på Cheapy för 99 kr kvm! Billigt och inte riiiktigt det jag hade i huvudet men jag hoppas det håller och jag tror det kan bli bra ändå! Tanken är att lägga klinker med golvvärme där sedan men vi måste bryta upp golvet den dagen vi renoverar badrummet för att byta ut rören där. Så ni kanske förstår att vi väljer att lägga ett billigare golv tillsvidare ist!
 

Bad workday

14 timmar, förseningar, en trasig bakdörr, ett klämt finger och x antal svordomar senare var det väldans skönt att komma hem till mannens famn som stod redo innanför dörren när jag trillade in.. Så trött att jag inte vet vart jag har asen och som sagt har detta inte varit den bästa jobbdagen men vänder jag på det så var det rätt så länge sedan jag hade e jobbig dag på jobbet så.
 
Mitt största problem idag är ändå att jag lyckades köra sönder bakdörren på släpet lite.. PÅ MIN PÄRLA!! Sååå arg var jag då och är fortfarande.. Klantigt som f*n rent ut sagt.
Meeen vänder jag på det och Försöker se det positivt så har jag jobbat där i 2 år utan att köra sönder ngt på någon av lastbilarna! Någon godspall ja, en grind ja, en vägskylt ja, men aldrig skadat någon lastbil så någon gång ska väl vara den första! (Eller har jag förträngt ngt?)
 
Men imorgon är det fredag och mannen min är ledig inatt och imorgon.
Så i natt hoppas jag på att sova gott i hans famn för den har jag saknat!
 
Och ja, det är äckelskitigt....

Inspiration

Hittade Äntligen inspiration till att göra lite egna tavlor till Lillemans nya rum sedan! Alternativt till lekrummet.
Tänkte egentligen göra egna tygtavlor men detta får duga tills vidare tills vi flyttat in och boat in oss lite grann.
Ikea, 5 kr för bilderna och 29 kr stycket för ramarna!
 
 
 

Multitasking

Nu tar jag faktiskt mig en välförtjänt kväll! Min lediga dag har varit allt annat än ledig men fy vad kul jag har haft det idag!
Började ju med att mina bästaste vän köpt med sig frallor och kom hit på mysfrukost, sedan drog vi oss till Ikea där lite av lönen spenderades på julklappar mm.. Åh vad jag längtar till vi flyttar och jag får köpa massa inredning!!
Efter det blev det lite fika här hemma, promenad med mannen min och hunden efter det, matlagning, fixning av julklappar, inslagning av julklappar, städning, och bakning! Ikväll har jag kört på multitasking delux då jag smälte choklad, städade och slog in julklappar på samma gång..
 
Men nu är röven placerad i soffan och tänker inte resa mig den närmsta timmen härifrån!
 

Egengjord trillingnöt

Bakmamman har varit i farten ikväll igen och denna gången stod egengjord trillingnöt på schemat! (Fick tipset av min kära frukostdejt)
Kladdigt men väldigt simpelt och hemmalagat smakar nästan alltid bäst! ;)
 
 
 
 

Frukostdejt

Nu väntar jag på min frukostdejt som kommer strax och efter det blir det Ikea!! :)

titt ut

Ni som känner mig vet att kyla är något av det värsta jag vet. Idag var det nästan 9 minus när jag gick upp och lämna sängen var då inte önskvärt.. 
Men titta vad som tittade  upp medan jag satt i mina egna tankar längs e6an! Vilket bra humör jag genast blev på! 
 
 

True story

Jobba-Äta-Försöka sova, a true story of my life!
 
Nä okej, jag har dammsugit, betalat räkningar, fixat mat till imorgon mm också, tro inte att jag ligger på latsidan efter 12 h jobb inte! Mannen min mötte jag 5 minuter på åkeriet i morse och samma visa nu ikväll när han började jobba och jag slutade.. Tur det finns telefon säger jag bara!
 
Men plus för att jag faktiskt Har suttit ner en stund ikväll!
 
Nu blir det lite gos med vovsen innan sängen kallar! :)
 

Ingen ro

Jag.Finner.Ingen.Ro.
 
Jag har varit hemma i ca 2 timmar nu och har redan hunnit plocka upp efter helgen, sätta på en maskin tvätt, baka en ny omgång pepparkaksbiscotti, hänga upp tvätt, göra mat till imorgon, rastat hunden, plockat undan osv..
 
Just nu sitter jag i soffan men medan kroppen är helt slut och säger Sitt kvar så säger huvudet att jag ska packa flyttlådor, göra dem situpsen jag sagt i 2 veckor att jag ska börja göra på kvällarna men fortfarande inte kommit till skott med, baka lussebullarna med vit choklad jag ska baka i veckan, städa undan, göra de och göra de...
Det ä K.A.O.S i mitt huvud för tillfället!
 
Mannen jobbar och Lilleman är hos sin pappa så jag borde passa på att njuta av tystnaden och ensamheten men jag vill ju inte vara ensam.. Jag vill ha min lilla pojke här som alltid håller en alert här hemma, ha min sambo som jag inte träffat redigt sedan i onsdags hemma så att jag kan ligga i hans famn framför en film och känna mig älskad.
Älskar att båda har jobb och stadig inkomst men hatar hans schema som gör att vi knappt aldrig fungerar som en familj tillsammans då antingen han eller jag jobbar och vi träffas i dörren periodvis..
 

Julbak

Lussebullar i onsdags, pepparkakor och saffransbiscotti igår och pepparkaksbiscotti idag, man kan säga att julbaket är i full gång! ;) 
 
VARFÖR har jag aldrig provat biscotti förut? Såå enkelt och såå gott! 

Yummi!

Alltså, YUMMI!!! 

Saffranbiscotti

Provade på att göra saffranbiscotti för första gången idag! Nu hoppas vid dem smakar lika bra som dem ser ut! ;) 
 

Pepparkaksbak

Idag har vi haft pepparkaksbak hos mormor och morfar! Lilleman tyckte det var roligt i ungefär 5 minuter sedan fick jag baka resten själv.. Aja, mer deg för mig att äta! ;) 

Pärlan

Vi överlevde Malmö och denna dagen har gått nästan oförskämt bra! :) 
I know, min mobilkamera suger men kan inte byta mobil förren i tidigast april nästa år..... 

Innan kl 8

Mitt mål idag var att komma i säng innan klockan 8 ikväll! Och vet ni vad? 19.55 låg jag nerbäddad o klar!!
Tänkte börja redan runt 5 imorgon och med nattens sömnbrist så ville jag iaf ge det ett försök att lägga mig i tid.
Lilleman somnade som vanligt strax efter sju och ligger i sin säng nu. Får se hur länge det håller sig denna natten.
:)
 
Imorgon blir det att köra till min hatstad Malmö på morgonen. Inte direkt jätteupphetsande men har direktlass ner dit så ska inte klaga! Idag slutade jag redan klockan 15.20 så dem timmarna jämnar nog ut sig imorgon tror jag..
 
Men Sova var det! God natt på er!
 

Sleepingtime

Ligger nerbäddad med en Lilleman jämte mig som kom in gråtandes för en liten stund sen. Han har verkligen börjat Hata att sova i sin egna säng. Han har nästan alltid somnat i vår säng o sedan ha vi burit över honom till sin egna och då har han sovit där mer eller mindre hela natten. Men denna veckan har han sovit där i kanske en timme eller två och sedan kommit gråtandes in, lagt sig mellan mig och Ola och sedan somnat nästa direkt.
Vet inte om det är en ny fas eller om han helt enkelt bara vill ha lite närhet och trygghet? För när han väl bäddat ner sig så vill han alltid att jag ska hålla om honom och sedan håller han i mig så jag inte släpper taget.
Min stora lilla kille!
 
Det har i alla fall varit en riktig mysdag idag med  bakning, lek, massa mys, varit på lekparken, pussel mm och dessutom inte alls så mycket trots som det var sist han var här. Har sagt det förr och säger det igen, Älskar mina lediga onsdagar!
Men nu är det dags för mig med att sova och hoppas på att de där vita som ligger på marken utanför har försvunnit till imorgon!
 
 
 
 

Just nu

 
Lussekattbak pågår!
(Helnöjd kille med FYRA tatueringar på armarna..)

Totaly made my day

Idag vaknade jag på helt fel sida kudden och kände mig allmänt deppig tills jag kom till min ena kund i Helsingborg och han kläckte ur sig:
-Varför blir jag alltid så glad när jag ser dig?
-Jadu, ni kanske inte har så många tjejer här?
-Nä, och framför allt inte lika trevliga!
 
Totaly made my day!!
 
Ikväll har här packats ytterliga kartonger här hemma och lite annonser utlagda på grejer som ska säljas så man förhoppningsvis slipper asa med sig det med! :)
 
Lite extra glad blev jag allt när jag kom hem till det här.. ;)

Weekend

Det har varit lite tyst här i helgen och det beror på att jag och mannen i sällskap med syster och hennes andra hälft har varit på weekend i Göteborg! Så intensivt men ändå så otroligt skönt att bara komma hemifrån lite!
 
Batteriet till kameran dog givetvis nästan med en gång då klantiga jag glömde ladda den så ni får så vackert nöja er med dåliga mobilbilder..
I bilen på g till Gbg!
 
 
Redo för Skandinavium!
 
Kisselisa <3
Förbandet Skillet
 

Nickelback, helt Awsome!
Hotellfrukost är det bästa med hela hotellvistelsen!
Liseberg by night!
Lisebergs pariserhjul.
Ullared!!
Trollungen är hemma och min familj är hel igen! <3

Lyxfrukost

Idag har det i vanlig ordning varit min "ledigmittiveckandag" och den började på allra bästa sätt när jag öppnade ögonen och insåg att det var SOL ute! Det var SÅ mycket lättare att ta sig upp ur sängen och ge sig ut på morgonpromenad med hunden som för ovanlighetens skull fick gå längre än runt kvarteret..
Sedan gjorde jag mig i ordning för frukostdejt inne i Ljungby med världens bästa på ena cafét där.
Så härligt att bara sitta och prata och ta det lugnt och njuta.
 
För hemma har jag sedan packat ytterligare två flyttkartonger så nu är det dags att köpa fler och bara haft kvalitétid med mannen framför Skärgårdsdoktorn ikväll.
 
Imorgon är det dags för ännu en dag i Pärlan men imorgon kör vi åt fel håll och satsar på metropolen Gnosjö för omväxlings skull innan jag drar mig ner till Skåne. Spännande med avstickare och sista dagen för denna veckan dessutom.
 
Pratade(läs messade) med Lillemans pappa innan ikväll och det går fortfarande toppen med att han inte vill ha napp.Så nu är vi inne på en hel vecka utan vare sig napp eller gose så här pratar vi stolta föräldrar!
 
Älskar min lediga onsdag, särskilt mycket idag!
 

Längtar

Ikväll började jag packa de första flyttkartongerna inför flytten. Kan inte beskriva huuur mycket jag längtar till december!

Sitter och funderar på vilken färg Lillemans väggar ska ha i hans rum. Förslag någon? Det ska målas och väggen på bilden ska vara fondvägg!
 
 
I december är detta Vårt på riktigt! <3
 

Fars dag

Lilleman har turen att ha Världens Bästa extrapappa!
Även jag har turen att ha Världens Bästa extrapappa!
Vi Älskar er! <3
 
 

Tomt

Lilleman åkte till sin pappa idag och det är sååå tomt här hemma! Från en hel vecka av liv och rörelse till stillsamhet och tystnad.. Don't like it! I really don't like it!
 
Som tur är har jag haft mannen min hemma ikväll och det är helt underbart! Denna veckan jobbar vi båda bara 3 dagar!
 
Så imorgon är det tillbaka till verkligheten med jobb men börjar dagen med sovmorgon! Börjar inte förrän klockan 8 och då ska det Gröna Äcklet ska besiktigas!
 
Nu ska jag krypa upp i famnen hos min fina man och somna gott!
 
Vi har varit på kalas i Jönköping idag!
Prinsen gömde sig och sa "Mamma! Botta!"
Tjuvstartade glöggsäsongen ikväll! Mumma!

Stor kärlek i litet format

Det blev bara en lugn hemmadag idag ändå. Har ju varit Strålande väder så jag, Lilleman och Nova var ute och lekte en runda på fm medan mannen fick sovmorgon.
 
 
 
 
 
 
 
 

Utan napp och utan snutte

Lilleman somnade utan både napp och snutte ikväll, helt frivilligt! Snutte har han varit utan nu i två veckor ca men ikväll la han sig Utan nappen och trots att han var lite övertrött och grät när han skulle sova så ville han ändå inte ha den. Min lilla kille börjar bli stor nu tror jag allt! :')
 
Idag blev det en lång dag på jobbet, 13 timmar inkl. rast drygt. Tråkigt med allt regnande men skönt att  jobba ändå!
 
Dock så fanns det för lite att göra imorgon så guess what! Jag är ledig imorgon (igen)! Min bil skulle ställas så fick ta lite komp.timmar om jag ville.  
Så denna veckan har jag arbetat typ 12 timmar vilket inte känns riktigt okej när jag tycker att det finns dem som slitit hela veckan och säkerligen skulle uppskatta en ledig dag.
 
MEN ska tilläggas, mannen min är ledig inatt så imorgon blir det en familjedag! Är Lilleman pigg så blir det en runda till simhallen, där var det länge sedan vi var, Eller leklandet kanske. Eller bara leka hemma, vad som helst som lägger All fokus på Lilleman! :)
 
Och eftersom att mannen är ledig inatt så ska jag passa på att krypa upp i hans varma famn, Äntligen, och sedan somna gott! Tills Lilleman kommer och kryper ner emellan för det händer mer eller mindre varje natt.
(Längtar nästan för då har jag verkligen hela familjen samlad..) ;)

3-årstrots.nu

Lilleman verkar vara inne i en riktig 3-årstrots nu. Och idag har den Verkligen satt mina nerver på prov.
Vad jag än har sagt har det varit nej nej och åter nej, har något gått emot honom så har han gapat, skrikigt och gnölat, smällt i dörrar, suttit under köksbordet och tjurat, skrikit sig igenom hela Maxi, skrikigt sig igenom när jag fick bära honom över hela torget under armen för att han vägrade gå själv och jag hade kassar att bära mm mm..
Så mer eller mindre har det varit skrik och gråt sedan frukost fram tills han somnade helt utslagen i vår säng.
Jag är mamma, jag ska ha tålamod
Jag är mamma, jag ska föregå med gott exempel
Jag är mamma, jag skulle gjort si eller så istället
Men det värsta är alla jä*la dömande blickar från folk på stan som inte fattat att jag redan har lockat och plockat med min son utan resultat och att bära honom med mig är sista utvägen..
Att när han är på sånt humör är det bara att låta honom hållas för Ingenting hjälper då förren han lugnat ner sig..
 
Nu ikväll har jag haft världssämt samvete och gråtit över hur jag har hanterat dagen.. Vad kunde jag ha gjort annorlunda? Vad gjorde jag för fel där? Varför hjälper Ingenting jag gör? VarförVarförVarför?
 
Men ikväll  läste vi favoritboken och att han gav mig en godnattpuss och la sig sedan tätt intill med ena armen runt min hals och somnade tryggt, det är då jag känner att jag iaf måste ha gjort någonting rätt och tänker att imorgon är en ny dag, med nya möjligheter.
På denna bilden syns det inte att min trots allt Älskade lilla Trollunge har trotsat sin mamma hela dagen <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 å senare

Nu börjar även denna dagen lida mot sitt slut! Har hunnit med den del idag också.
Var en snabbis inne i Karlskrona med syster innan och köpte lite ny mjukisbyxor till Lilleman, dem går ju åt som smör när han är på dagis. Dessutom hade HM 20% i medlemsrabatt på ett helt köp, me Like a lot!
 
Blev dessutom en runa till Mio och hälsa på pappa och kolla in lite nya möbler till huset! Hittade Precis dem möblerna som hade passat Perfekt till vardagsrummet och matsalsdelen men mannen min höll på att svimma när han fick se prislappen.. ;) Men drömma får man och jag har inte sagt att jag skulle köpa dem pang på just nu så!
 
Lilleman hade en liten släng av feber nu ikväll och gnällde lite på halsen men hoppas att det går över till imorgon igen! Han har hållit igång en del idag plus att han helt har slutat sova middag hos oss så med pencillin, infektion och lek så blir han snabbt trött!
 
Jag somnade som en stock när jag la Lilleman innan och vaknade inte förrän en timme senare vilket resulterar i att jag med andra ord inte är så trött just nu.
Men i den positiva änden så har jag pysslat klart med mitt USA-album ikväll! Bara ett år senare ganska så exakt!
Säger bara det, denna tiden förra året låg jag på stranden i Key West med SOL och VÄRME!
 
 

Längtar tillbaka!
 
 
 

Lugna dagar

Det har varit två lugna dagar här med Lilleman nu. Halsen verkar iaf vara bättre på honom nu men han blir ändå snabbt trött av pencillinet så vi är hemma från dagis imorgon med. Så med andra ord så är vi fortfarande nere i Blekinge och har det bra. 
 
Idag har vi bara varit en runda hos Lillemans gammelmormor och gammelmorfar och hälsat på en liten stund annars har det bara varit bus och lek hemma. 
 
Detta vädret kan man verkligen Kräkas på! Kan någon vänlig skäl förklara för mig vad det är dem gillar med hösten med regn, rusk och mörkt? Sitta inne hela dagarna eller är det bara jag som är en tråkig mamma och oftast låter vädret bestämma? Men att vara ute i regn och rusk Är inte roligt och idag har det ju verkligen Ösregnat större delen av dagen..
Får verkligen humör efter väder jag.. 
 
Men imorgon blir det i alla fall att åka hem till verkligheten igen! Nu är det dags att på allvar ta tag i det här med flyttpackning och lite sådant och på onsdag ska vi till huset och mäta och kolla lite. Hallen och Lillemans rum är det som står på listan att göra i ordning innan vi flyttar in. Ingen big deal dock, lite ny färg och golv mer eller mindre! 
<3
Mammas trollunge <3
Mormor visade Lilleman tejpen igår.... :) 
 

Feel good

God morgon världen! 
Jag är vaken sedan en bra stund tillbaka och mår toppen idag förutom lite sömnbrist! 
Hade en Toppenkväll igår och jag märker verkligen hur mycket jag saknar alla här nere när man väl träffas!
 
Nu sitter jag och väntar på att Lillemans pappa ska lämna av honom här och då blir det mys resten av dagen då han har åkt på feber och halsfluss.. Igen.. Min lilla prins! 
 
Fru och partner in crime! <3 
Babysister! <3
 

party

Party tonight! ♥

Hometown

Körde ner till Blekinge igår efter jobbet. Idag blir det fest på hemmaplan och jag längtar faktiskt! 
Har suttit typ en timme o försökt fixa mina naglar men är fortfarande inte nöjd men nu får det vara så! 
Ska hoppa in i duschen och sedan köra till bästaste Lelle, parkera bilen där, göra mig i ordning och ha en massa catchup-talk innan vi drar oss vidare! :)
Gillar denna kvällen redan! 

I vägen

Det är väl något som många av oss chaufförer får höra nästan dagligen av "vanligt folk". Hur mycket vi jämt är i vägen..
 
 Men idag var jag tydligen ivägen för en "vanlig bilist". Så mycket ivägen att bilisten tyckte att en omkörning av mig i en Kurva på en 80väg var okej. Vad han/hon inte såg var att det i kurvan kom en mötande bilist som rent instinktivt slänger sig ut mot vägkanten medan jag själv försöker bromsa ner mitt ekipage så gott jag kunde. De missade varandra med bara centimeter men vad bilisten på omkörning missade var att när hon/han passerade mig hade en viadukt med pelare och järnbalkar runt framför sig. Bilisten bestämmer sig tillslut för att slänga sig in framför mig, missa järnbalkarna precis och sedan köra iväg som ingenting medan jag trodde att mitt hjärta skulle stanna av chock. Det tog kanske 3 sekunder, på 3 sekunder kunde 3 familjer ha förstörts för alltid.. Allt för att En person tyckte sig ha mer bråttom än oss andra..  
 
 
Lastbilen är vårt jobb, det vi livnär oss på. Varje dag i ur och skur, sommar som vinter kör vi runt på vägarna med lastbilen, kör till olika företag/affärer/industrier och lämnar varor som Ni sedan handlar. 
Vi kör livsmedel till affären för att Ni ska få mat på bordet. 
Kläderna Ni köpte förra veckan har Vi kört ut till affären. 
Bilen du kör har Vi kört till bilaffären.
Vi kör bränsle till macken för att Ni ska kunna tanka era bilar.
Vi kör timmret till sågverket för att Ni ska kunna handla brädor, trävaror, möbler mm. 
Vi kör byggvaror som Ni bygger med. 
Vi kör flis till värmeverket för att Ni ska få värme i ert hus.
Vi kör grus till Er uppfart, asfalt till vägen Ni antagligen kör på.
Vi kör brev för att Ni ska få fram er post.
Vi kör tv-apparaterna som Ni tittar på tv på. 
Vinet och ölen Ni dricker till middagen har Vi kört ut till affären.
Chipsen och godiset Ni har till fredagsmyset kör Vi ut till affären. 
Medicinen till ditt sjuka barn har Vi kört till sjukhuset och apoteket.
Cykeln Ni cyklar på har vi kört till affären. 
Mobilen Ni håller i handen har Vi kört till affären. 
Isoleringen ni har i ert hus har Vi kört på vårt flak.
Sockret som Ni använder i era bakverk har åkt i Vår bulkbil. 
 
Listan kan göras oändlig men som ni ser så det mesta som gör att samhället fungerar transporteras mer eller på Vårt flak. Det är Vår uppgift att se till att Ni får era varor, livsmedel, byggdelar, mediciner till apotek och sjukhus mm mm.
Vi jagas ständigt att våra kör&vilotider och att köra EN enda minut över bestämd körtid kan ge Oss dryga böter. Vi konkurrerar med öststatare för att Ni kunder vill ha så billiga varor som möjligt utan Någon tanke på konsekvenserna av det. 
 
Men ja, ibland behöver vi blockera en väg eller ställa oss lite dumt på en trafikerad väg, för att godset måste fram! 
Sedan måste vi vidare till nästa kund som kanske undrar varför vi inte kommit tidigare utan en tanke på hur resten av Vår dag varit hittills. Det kan handla om mänsklig faktor, fel i planering, väntetider, lastbil som går sönder, trafikstopp på vägarna mm men vad alla Vi chaufförer strävar efter är att göra Våra kunder nöjda. 
Men allt sådant måste vi försöka förutse för att kunna planera vår dag. 
 
Lagen bestämmer våra kör&vilotider.
Lagen bestämmer att vår maxhastighet är 80 med släp/trailer. Även om verkligeheten är att en del även håller 90.. 
 
I allt detta kan jag bara utgå från mig själv. Jag håller mina tillåtna 80, Jag underlättar för både "vanliga bilister" och lastbilar som har bråttom vid omkörningar där Jag anser det vara säkert att blinka om Er. Även om Jag är stressad över om min körtid kommer att räcka hem eller inte, stressad över att jag har mitt barn att hämta på dagis, stressad över att komma hem när min sambo måste till jobbet, stressad för att byteschauffören måste iväg dem dagar jag är försenad. 
Men det är just det, Jag jobbar precis som Er för att komma hem.. Till Min familj. 
 
Återigen, idag kunde 3 familjer ha förstörts för att EN person ansåg sig ha mer bråttom än andra och gjorde en dum omkörning. 
Jag sitter fortfarande och tänker på vad som Hade kunnat hända om vägen inte hade varit så pass bred att bilarna kom förbi varandra.. 
 
MEN nästa gång Ni tycker att Vi bara är ivägen för Er för att Ni tycker Er ha mer bråttom än Oss, tänk då på att det på vårt flak kanske ligger medicinen till ert dödssjuka barn som inte kommer fram pga en olycka som enkelt hade kunnat undvikas. 
 
Ni är Stressade, Vi är stressade och Alla gör misstag MEN, en sådan idiotgrej som personen idag gjorde är så långt ifrån ett "vanligt misstag" man kan komma.. 
 
MEN på måndag ska jag ge mig ut på vägen igen, förhoppningsvis utan några "nästanolyckor" och kämpa vidare för det jobb som jag Älskar med ett leende på läpparna!
 
Så var rädda om er där ute! 
 
 
Min kärlek på hjul!