Happines

Känslan att komma hem efter 13 timmars jobb till det här kan bara stavas Lycka:
 
 
Ibland kan även min man överraska!
 
 

Älskade skrutt

Åh, har gått igenom alla bilderna nu och snacka om känslosvallningar! Min lilla skrutt vad han har växt fort!
Här har ni ett litet urval!
1 dygn gammal <3
Gulsot<3
Första smilet <3
Gos<3
 
 
Älskade skruttunge! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomt

Det är var det är här hemma nu. Vi kom hem från Blekinge för en liten stund sedan där vi har hälsat på familjen och varit på barndop. Lämnade Lilleman hos sin pappa på vägen och mannen körde direkt till jobbet när vi kom hem.
Blärk, hatar dessa ensamma kvällar! Tur att jag har Nova i alla fall som sällskap.
 
Jag tänkte att jag skulle sätta mig och kolla igenom bilder på min hårddisk, har inte tagit för mig att göra ett nytt album från när Casper var liten så känns som om att det kan vara dags för det nu! Datorer och hårddiskar i all ära men det finns inget mysigare än att sitta och bläddra i gamla fotoalbum när man ska kolla på bilder.
Så jag kommer att ha kvällen räddad i alla fall.
 
Imorgon är det dags för jobb igen så ikväll får jag minsann försöka lägga mig i tid!
 
Lilleman och jag fick paket med kläder från moster/syster i USA och då blir man såhär glad! :D
 
 
 
 

Mysdag

Idag har Lilleman varit liiiite piggare än vad han varit dem senaste dagarna. Penicillinen som börjar hjälpa måntro?
 
Så idag har vi varit både på lekparken, lekt på tomten hemma och varit hos mannens farmor och farfar. Dem har ju kvigor på bete där och dem är ju ytterst spännande att titta på!
 
Jag har ridit Daizy en runda idag, barbacka! Kommer att ha träningsvärk imorgon men jäkla vad nyttigt det är att rida utan sadel! Märker direkt vilken dålig balans jag egentligen har så det får det minsann bli oftare. Med tanke på att hon ändå bara ska skrittas och snart travas korta bitar så är det ju ett alldeles ypperligt tillfälle!
Vill verkligen ha en ny sadel till henne med.. Har en gammal hård otäck Stübben just nu som jag även tror inte ligger helt okej på henne, känns trång över manken.
Någon som vet någon bra sadelutprovare runt Ljungby så tipsa gärna!
 
Finaste ponnyskrutt som lagt på sig ett par kilo på betet!
<3
Vet inte om Lilleman eller kvigorna är mest nyfikna..
Pussa mig?
Självklart!
Det är sådana här dagar jag saknar tiden i ladugården med mina fina kor!
 

Dagarna flyter ihop

Det känns verkligen som om att dagarna flyter ihop nu när jag inte har jobbat på hela veckan. Har ingen aning om varken dag eller datum känns det som. Rätt så skönt på ett sätt men känns inte som om att jag får mer tid över för det.
 
Nova är ungefär världens olyckligaste hund här hemma med tratten på runt halsen. Men så fort man tar av den är hon och ska slicka i operationssåret så då får den så vackert åka på igen. Tänk om dem ändå förstod att det är för deras eget bästa.
Lilleman är världens gulligaste mot henne nu. Han ser till så att hon har tratten på sig, klappar henne på huvudet och säger med mild tillgjord röst heeej, pekar på benet och säger aaaaj, hämtar hennes leksaker och ger henne när hon ligger i sin korg och är allmänt daltig. Tänk vad små barn kan vara kloka! <3
 
Lillemans läkare ringde i förmiddags med och visst tusan är det bakterier han åkt på men han hade fått rätt penicillin för det iaf så vi skulle fortsätta med den.
Kan säga att jag tänkte en lååååång, mindre fin ramsa om kärringen på den andra vårdcentralen...
Han blir dock väldigt trött av penicillinet, han får ju en rätt kraftig dos så vi gör inte så mycket om dagarna. Han är uppe i varv en stund och leker och stimmar för att i nästa ligga på soffan framför tvn med napp och gose och bara vara.
Lilla killen, men han är i alla fall världens duktigaste på att ta penicillinet. Inget krabb eller krångel.
 
Och fröken bus går på sommarbete nu och är väl nästan världens lyckligaste ponnyskrutt för det. Jag kämpar på med hennes hälta och om några veckor är det återbesök igen.
Hon har blivit en mycket mysigare häst sen hon kom på bete, gnäggar när man kommer och blivit betydligt keligare. Haha vet inte varför men jag gillar det!
 
Mina fina älsklingar<3
 

Operation

Jahopp, olyckan var framme för Novabus med innan så nu har jag precis kommit hem från djursjukhuset med en nyopererad hund. Hon har sprungit på en pinne eller något ute i skogen och fått ett fult sår på bakbenet in till muskeln som veterinären har klippt upp ytterligare och sytt ihop.
Så nu är vi x antal tusen fattigare men har en hel hund igen! <3
 
Så för tillfället har vi en sjuk 2 åring, en häst som går på behandling och en nyopererad hund. Tur alla är försäkrade..
 
Dyrt sår!

Luftrörsinfektion

Det blev diagnosen på Lilleman idag hos doktorn. Så nu är han satt på stark penicillinkur och dem tog även prov i näsan på honom som de skulle odla på.
Kan säga att jag skrev över mig till den vårdcentralen direkt!
 
Nu ligger skrutten och sover och han ska vara hemma från dagis resten av veckan så att han kan ta det lite lugnt.

Vårdcentral

Lycklig tjej på sommarbete :)
 
Bubbels <3
 
Hade Lilleman hemma från dagis idag för tänkte åka till vårdcentralen för att kolla upp hans rossliga luftvägar. Men fick man komma dit? Nejdå, barn kan vara förkylda i 4-5 veckor o så länge han äter, dricker och är pigg i övrigt så är det inget att kolla upp.. Men att han har varit rosslig i luftvägarna i snart 1 månad och har svårt att andas när han lekt lite är tydligen heller inga problem..
Så jag ringde en annan vårdcentral som sa att dem givetvis kunde lyssna på honom och att jag skulle få en tid till imorgon. Lite skillnad så jag vet en som ska byta i alla fall!
 

Last night

 
Härlig kväll med fina vänner, I like! <3
 

Sovmorgon

Haha ja den som ändå hade det.. Bestämde mig för igår att sova ääända tills jag vaknade av mig själv idag. Halv 8.. Vafan var väl ungefär min tanke då men det gick ju inte att somna om när solen sken och fåglarna kvittrade utanför fönstret. Eller gick det inte att somna om för att det var såhär en 100 grader i sovrummet trots fönstret öppet.
 
Så jag gick helt enkelt upp och begav mig till stallet istället och skrittade fröken en runda. Travade henne även lite lätt idag, kändes sådär faktiskt så får nog skritta några dar till tror jag..
 
Nu är jag i alla fall nere i Blekinge. Trodde jag skulle rinna bort i bilen med tanke på att ac:n inte fungerar=spottar ut varmluft. Så det fick bli det gamla hederliga tvärdraget i 1 1/2 timme ner. Och jag undrar varför jag aldrig blir kvitt min förkylning... 
 
Men nu ska vi inte sörja, snart ska jag börja göra mig i ordning för tjejkvällen! Looking forward! 

Freeeedagsmys

Mja inte för min del direkt då mannen jobbar inatt. Igen..
 
13 timmars jobb blev det för mig idag tack vare en olycka på e4an som gjorde att jag fick stå stilla ett tag. Drygt som fanken men sådant man får räkna med!
 
Blev i alla fall direkt till stallet och skritta fröken en runda, så välbehövligt för min del att varva ner lite. Dessutom är det ju mycket svalare på kvällen så tror Daizy uppskattar det med.
 
Men nu ska jag gå och smådö i sängen lite. Efter en välbehövlig dusch..
Imorgon åker jag till Blekinge för en liten mysig tjejkväll på hemmaplan. Längtar!
 
Torvmosse i brand..
Välförtjänt efter denna dagen!
 

Hästtjej

 
Välbehövlig lädervård fick det bli ikväll.
Vem har sagt att det alltid är lätt att leva med en hästtjej? B-)
 
Mina fina flickor på kvällens skrittrunda. <3
 
Nu ska jag med jävligt gott samvete ta mig en välbehövlig dusch och sedan krypa ner i sängen. Hunden ligger utslagen i sin korg efter stallet, tror damen börjar bli lite gammal jag!

Rabarberpaj

Efter jobb och stall idag var jag inom mannens farmor och farfar en snabbis och hämtade lite rabarber! Åhh sommarkänsla med nyplockade rabarber!! Så det var bara snabbt hem och slänga ihop en rabarberpaj med smuldeg och in i ugnen! Yummi säger jag bara!
 
Receptet jag använde har ni här:
 
Ingredienser:

500 g rabarber

12 msk potatismjöl

1 tsk malen kanel

4 msk strösocker

Smuldeg:

1 12 dl havregryn

1 12 dl vetemjöl

12 dl strösocker

125 g smör

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

 


Feels good

Eftersom att jag skippade motionen i morse blev det istället ikväll en pw-runda på 5.5 km. Feels good kan jag lova!
 
Älskade vår! <3
 
Vattenmelon kan vara det typ godaste som finns när det är varmt ute!
 

Möte

Igår när jag gick och la mig (efter att ha sovit 2 ½ timme på soffan) så var jag sååå självsäker med att ställa klockan på halv 8 så att jag skulle komma upp i tid för att ut o jogga en runda innan mötet på dagis. Haha jo tjena, när klockan ringde så visste jag inte åt vilken ände jag hade röven och med tanke på att mannen kommit hem från jobbet så blev det att krypa upp i hans famn istället och tänka "bara 5 minuter till".. 5 minuter blev till 30 minuter så istället för en joggingrunda fick det bli en snabbrunda ut med hunden, äta snabbfrukost och sedan göra sig snabbt iordning.. Bra där, men tur att dagiset bara ligger 150 meter hemifrån. ;)
 
Så nu efter mötet åkte jag direkt till stallet och skrittade en överpigg Daizybus en runda. Där har vi en häst som verkligen längtar efter att få komma ut på sommarbete och på söndag är det förhoppningsvis dags! Det går kvigor där just nu men dem ska flytta över till naturreservatet sedan.   
 
Nu är det dags att göra lite nytta här hemma med!
 
            

Pysslig

Hämtade lite inspiration av min kära mamma och köpte lite fina tallrikar i helgen till att göra ett hemmagjort kakfat. :)  (Så pysslig känner jag mig!)
Billigt och dessutom Superenkelt att göra!
 
Vad behöver man då?
2 st glas-/porslintallrikar. (Eller flera för all del)
"Fot"
Lim anpassat för glas/porslin.
 
Tvätta tallrikarna och se till att dem är riktigt torra innan du börjar limma. Limma sedan ihop delarna och woila!
Ett snyggt, billigt, personligt kakfat!
 
 
 
 
 

Cementklumpar

Novabus har premiärbadat idag. Lycklig vovve!
 
Trots ben som kändes som cementklumpar redan från början blev det ändå 2.7 km jogging ikväll. Nöjd tjej!
 
Jag kommer äntligen i min balklänning igen som jag hade på studentbalen 2008!! G L A D!
 
 

Shopping

Spenderapengarpåmigsjälvdag.
 
Haha nooooot, hälften är till Lilleman och mannen har med shoppat..

Mysdag

Idag har det varit en riktig mysdag här hemma! Min mosters man och mina minsta kusiner har varit här och hälsat på och Flisan har Ääääntligen fått rida Daizy lite. Stolt tjej vill jag lova! Alldeles lagom för Daizy att sättas igång med detta!
 
Stolt tjej!
 
Klart vi får plats båda på madrassen!
 
Jag trotsade min förkylning ikväll och gav mig ut på lite jogging med hundarna. 23.32 min resulterade i 3 km, feels good!
(Jaaa, gps:en började fungera först de sista 500 meterna men jag har joggat samma runda innan så därför vet jag sträckan.) 
 
Mina två pojkar ligger och sover nu och jag ska passa på att måla naglarna och lite sådant som jag aldrig tar mig tiden till annars. Myskväll för mig själv med andra ord!

Blommor

Ibland är även jag lite kreativ. :)

Positivt!

Idag var det återbesök hos veterinären med fröken Bus. Det blev positivt besked och jag är så lättad! För stunden iaf..
Vi har kommit en bit på vägen men det är fortfarande en lika lång bit kvar. Hon går fortfarande liiite ansträngt på böjt spår men veterinären blev ändå förvånad över hur mycket bättre det har blivit sedan sist.
Så nu ska hon sättas igång med lugn ridning i 4-5 veckor sedan är det återbesök igen så då får vi se hur det ser ut efter det!
Jag hade hennes ägare med och det kändes lite bättre så hon fick vara med och ta beslut osv.
 
Strax ska jag hämta hem Lillprinsen från dagis med och sedan är vi lediga resten av veckan. Mannen jobbar sista natten i natt sedan är han med ledig ett par dagar! SÅ GLAD är jag!
Så glad att jag firar med en omgång banan-och chokladmuffins som står i ugnen, yummi!
 
FinaFina Bus!
 
 
 
 
 

Livet på en pinne

Sol, kall cider och grillning! <3

Grääääääs

Lycklig häst! <3
 
Hundarna motionerade, hästen motionerad, tvätt hängd, saker undanplockade, maten förberedd för kvällens grillning, efterrätt och tillbehör förberett.
Nu, sitta och njuta i solen en stund!

Sunlight

Underbart väder i Halmstad idag!
 
Mindre trevlig syn med en jävla snus på framstammen varje gång man kollar i backspegeln.. Nädu, lotsjä*el, gör om gör rätt!
 
Jag lovar att dessa människor som ligger i 65-70 på 90 väg (80 är lagligt för dem) har smidit planer hela vintern på hur dem bäst ska stoppa upp trafiken och hämnas på oss chaufförer som inte FÅR köra fortare än 80 med släp..
Seriöst, håll hastigheten eller vid tillfälle släpp om bakomvarande trafik!
 
Nu ska jag efter en lång jobbedag ha en lugn kväll hemma! Mannen jobbar i vanlig ordning, hundarna sover och jag ska sitta i ett välbehövligt fotbad och kolla på dagens Hem till gården!

Energiboost

Fruktsallad med valnötter och lite grädde!
 
(Vi kan ju ignorera det faktum att jag vräkt i mig typ ½ kilo godis tidigare ikväll..)

Vem fan har tid att vara sjuk

...
Inte jag i alla fall!
 
Igår somnade jag i mannens knä redan runt halv 9 och sov där till nästan klockan 2 då jag bytte soffan mot sängen.
Tog mig sovmorgon till nästan 10 idag så det var uppenbarligen välbehövt!
Dock är förkylningen inte bättre men jag har ändå varit i stallet och tömkört Daizy en liten runda. Höll typ på att dö så det blev verkligen en liten runda.
 
Sedan har jag vårstädat bilen Äntligen, dammsugit, torkat rent och lagt in tygmattor. Då är det vår!!
 
Sedan en massa småfix här hemma, ni vet de vanliga gamla tråkiga sysslorna..
 
Nu ska jag njuta av att mannen är hemma ännu en natt och sedan ska jag samla ork till att försöka orka jobba imorgon igen.
 
Hästgård?
 
Morris spanade in grannbarnen som spelade fotboll.
Sola!!
Golunch i gräset!