Gräsdjungel..

Vår gräsklippare ville inte starta i våras och vår hyresvärd har Fortfarande inte skaffat oss en ny så vi har inte kunnat klippa gräset sedan i höstas.. Och det är snart 2 månader sedan vi sa till om det+att vi har ringt och efterlyst en.. Dryyyyga människa!
Men idag kom vår underbara granne in med sin åkergräsklippare och klippte det åt oss för han tyckte synd om oss som hade ett helt sommarbete på gräsmattan.. :)

Och här är resultatet av att inte klippa gräset på hela våren..


Djungel..

Klippt/Oklippt

Ihopräffsat..

Så jävla tråkigt med hyresvärdar som inte bryr sig om hyresgäster som VILL sköta sitt hus och tomt!
Eget hus nu, Ja Tack!

Bilder från strandbesöket :)








Picknic på Millegarne :)

Jobbet gick väl si så där idag.. Stod med radion igång och bilen avstängd medan jag lastade in tidningarna och vad tror ni händer då? Jo, Batteritorsk! Jag menar seriöst, det handlade om 5 minuter, hur kasst kan ett jävla batteri vara?! :@
Ringde nattschefen och dem kom med en bil för att kabla igång mig men inte ens det fungerade.. Så fick vänta på jourbilen från Karlskrona så jag fick köra samma jävla harv som jag hade förra veckan..
Åh, suck men tidningarna kom ut iaf om än lite sent...

Lilleman har sovit oroligt inatt med, han vaknade redan innan halv 3 när jag skulle gå upp så det var bara att ge honom mat, torr blöja och näsdroppar.. :) Sedan vaknade han när jag kom hem vid halv 7 så då var det samma visa igen..
Vid 10 väckte älsklingen oss och överraskade mig med en picknic ute på Millegarne.. :D Så mysigt men det blåste lite kallt dock så vi var där inte så länge.. :)

Så nu ligger Lilleman i sin säng för sin middagslur och jag ska ut och slänga mig på ett täcke i solen och steka lite! :)
Bilder från dagen kommer senare! :)
Puss!

I Love You :)

Fick denna nyckelringen av min fina syster idag.. :) Hon har den andra halvan.. :) <3



Lilleman har fått feber nu igen så ikväll fick han lite alvedon och ligger i sängen för att försöka sova nu.. Näsan rinner fortfarande på honom så det kommer nog bli en orolig natt inatt med.. Min lilla älskling! Men för att vara så förkyld och feber så har han ändå varit relativt pigg idag och det är skönt det iaf! :)

Men nu är det ngn som inte alls vill sova i sin säng..
Puss och God Natt!

Dagens Shopping :)

Det blev lite nya kläder från Karlskrona idag.. :) Mest till Lilleman ofc.. ;)


Shorts-Gina Tricot- Rep ska bort! :)

Body- HM


Hängselshorts-HM


Sedan blev det ett vanligt svart basiclinne till mig, 2 pyjamaser till Lilleman från mormor och sedan 2 nya solhattar.. :)

Så idag har jag haft en mysig dag med mamma och syster! :) <3
Nu sover Lilleman en stund och jag ska ge mig ut i solen lite och hålla älsklingen sällskap när han justerar bromsarna på husvagnen! :)
Puss!

svar på kommentar :)

Johanna ang Orolig natt:
Det trodde vi oxå att dom skulle öppna igen. men vi ha ringt och hon ska inte öppna för hon har ett annat jobb . och man får inte ha två jobb enligt hon som har hand om baby simmet i Ronneby.

Svar:
Åh så drygt, jag hade sett fram emot att slippa köra till Tingsryd!

Orolig natt..

Inatt har nog hela familjen sovit lite oroligt tror jag.. Lillemans näsa rinner som en fontän så han har legat och snörvlat heeeela natten stackarn och tack vare det så har jag och älsklingen inte heller sovit så bra.. =/

Jobbet gick bra idag iaf och jag kom hem lagom till Lilleman vaknade så det var bara att ge honom mat, kolla tempen och byta blöja så slapp älsklingen kliva upp.. :) Ingen feber idag iaf så det är skönt det! Nu är det bara hans näsa som ska sluta rinna med.. :)

Så det blir inget babysim idag, vill ju inte smitta ner de andra små.. :) Tråkigt, men det finns inget att göra åt saken!
Tror vi ska gå fortsättningskursen till hösten men då tror jag att det ska bli i Ronneby, har för mig att dem ska börja med det där igen.. :)

Men nu är hela familjen vakna iaf och Solen skiner! :)
Jag har ätit frukost nu så nu ska jag göra mig i ordning för Karlskrona! :)
Puss!

Egna näsdroppar :)

Jag är helt enkelt för snål för att köpa dyra näsdroppar till Lilleman på Apoteket när det går alldeles Utmärkt att göra dem hemma själv, billigt och lätt! :)
Du behöver bara:
  • 1dl vatten
  • 1 krm salt
  • Koka upp och låt svalna!
Droppa sedan 2-3 droppar i var näsborre.. :) Det går enkelt att göra med en blöt tops! :)
Och iaf på Lilleman så fungerar dem faktiskt bättre än köpta! :)

Liljekonvaljer.. :)

Det är det enda min älskade mamma önskar sig i Mors dagpresent varje år och även detta året gav jag och Lilleman oss ut på promenad för att plocka några.. :) Dem luktar ju SÅ gott!

Lånad från Google.

Lillemans feber har stigit lite nu ikväll och även min näsa har börjat rinna och känner av halsen lite.. Kuuul..
Så imorgon får vi se om det blir något babysim för vår del.. Är sista gången men finns inte så mycket att göra om Lilleman fortfarande är hängig.. =/

Imorgon blir det i alla fall jobb och sedan ska jag följa med mamma och syster till Karlskrona en runda.. :) Och så får vi se om det blir ngt babysim som sagt.. :)

Men nu ligger Lilleman i sin säng och ska sova och jag sitter med en kopp te och några knäckebröd för att kurera mig lite.. :) Hörs imorgon!
Puss!

Mors dag :)

Idag blev jag väckt av mina fina älsklingar med världens största paket på sängen.. :) Min lilla kille hade varit iväg och handlat en Mors Dagpresent till mig.. ;) Ett stort troll fick jag som står ute på altanen.. :D <3 För er som inte vet så har jag en liten trollsamling här hemma.. :)


Urkass bild, I Know.. :)

Lilleman har åkt på en förkyldning igen.. :) Dock är han inte täppt i näsan ännu så det är ju skönt det för honom iaf! :) Kroppstemperatur på 37.4 räknas knappast som feber heller men kanske som förhöjd? :) Bara att hålla koll på den under dagen.. Så nu är han lite gnällig men det får man vara när man inte är riktigt frisk.. :)

Igår hade vi en kanonkväll hemma hos mina föräldrar, vi var väl hemma till 1 ngn gång och sedan direkt i säng.. :)

Men vi ska ta på oss kläder och bädda ner honom i vagnen och gå en runda för frisk luft dör man inte av även om man är förkyld! :)
Puss!

Rabarberpaj och grillning! :)

Jobbet rullade på bra i morse.. :) Fick tillbaka min vanliga bil och det känndes bra, även om den också har sina brister.. ;)

Fick sovmorgon till 10 och gick upp lagom till mina andra älsklingar satt och åt frukost.. :)
Efter frukosten så gick vi en härlig promenad på 1 timme! :)

Ikväll blir det grillning hemma hos mamma och dem, älsklingen och jag ska bjuda våra föräldrar på mat.. :)
Har även slängt ihop lite rabarberpaj, Lovely! :D

Lilleman ligger och sover middag och älsklingen är iväg och handlar det sista till kvällen och jag ska förbereda lite här hemma.. :)
Puss!


Inte alla som har sina rabarber jämte uppfarten.. ;)

GottGott i GottGott! ;)

Frallbak och en övertrött son :)

Idag har det som sagt blivit frallbak hemma hos moster.. :) Mkt goda frallor blev det med.. ;) Eftersom att hon med har 2 små så är det liiite mer fart och fläkt än vad Lilleman är van vid så han har då inte kunnat sova så mkt så jag kan säga att vi har en övertrött son här hemma.. :) Ska bli spännande att se när vi kan lyckas få honom att somna ikväll.. :)

Så idag har jag bara varit där borta och sedan varit och handlat med älsklingen som för en gång skull kom hem från jobbet i vettig tid! :)

Nu blir det att ta det lugnt resten av kvällen och sedan upp och jobba inatt! :) Får dessutom tillbaka vår vanliga bil och det ska bli så skööööönt att slippa det andra harvet! :)

Men nu, mys med mina älsklingar! :)
Puss!

Semper Risgröt med äpple och mango :)

Nu är vi vakna här hemma och allihopa har fått i sig frukost så snart ska vi bege oss till moster.. :) Härligt att solen skiner men jag fattar inte det här med att det ska blåsa hela tiden?! :O

Lilleman fick smaka ny gröt till frukost idag, Risgröt med äpple och mango, och precis som allting annat han har smakat hittills Älskar han den! :)

Ngn annan som provat denna gröten till sina bebisar? :) Ris/Ros? :)

Nu är det dags att göra sig i ordning och köra till Kallinge! :)
Puss!

Kvällen.. :)

Lilleman somnade tidigt idag, redan innan halv 9.. :) Men så hade han varit vaken sedan 4 med så inte så konstigt att han var trött.. :)

Snart kallar sängen för mig med.. :) Imorgon ska jag inte jobba iaf men däremot hjälpa moster att baka frallor till min kusins student.. :) Så dagen är räddad imorgon iaf.. :)

Nu ska Nova ut rastas för natten! :)
Puss!

Saknar dig min älskling!<3

1 timme promenad :)

Nu har jag varit ute och gått med Lilleman och Nova 1 timme.. :) Skönt att komma ut och röra på sig men som jag sa innan så krånglar min rygg igen.. Den dra dit solen aldrig skiner..

Tog iaf lite nya bilder på Lilleman och Nova.. :)

Nya minen han har börjat med.. ;)

Nu är det dags att ta tag i de sista här hemma, dammsuga och städa badrummet och lite så.. :)

Puss!


Lång eftermiddagslur.. :)

Lilleman har tagit sig en lång middagslur idag.. :) La honom i sängen lite innan 2 och han sover fortfarande.. :) Det tar på krafterna att vara hemma med morfar själv några timmar.. ;)

Jag har iaf hunnit plocka undan lite och fixat lite mat och så så nu väntar jag bara på att han ska vakna.. :) Blev ingen promenad till Kallinge så jag får ta det senare ist, det är ju härligt väder ute! :) Hade dock klarat mig utan blåsten.. :)
Puss!

Of to bed.. :)

Jobb avklarat, frukost intagen så NU sängen! :)

Har överlevt natten utan både karl och son hemma så ska nog överleva några timmar till.. :) Funderar på att gå till Kallinge och hämta min son sen.. :) Dock bara funderar då min rygg strejkar igen och då är det inte så kul att gå långt.. :O
Men jag märker hur det känns när jag vaknar igen.. Både jag och hund hade behövt det så! :)
God Natt på er och jobba lugnt ni som ska göra det nu! ;)
Puss!

Sonlös natt..

Ingen sambo och ingen son hemma inatt, det kommer att bli ensamt! :( Jag får jobba extra inatt med och eftersom att älsklingen inte är hemma så var det bäst att Lilleman fick sova hos mormor och morfar så slipper jag dra med honom i bilen..
Men kan man ställa upp så gör man ju det! :) Tur att jag har min lilla odåga till hund iaf och hon säger inte nej till att ha ensamrätt på matte.. ;)

Så som jag skrev i förmiddags så har det inte blivit så mkt gjort här hemma idag.. :) Har tvättat en maskin tvätt typ och sedan passat på att sova eftermiddagslur med Lilleman innan vi körde till Kallinge.. :) Jag har även hjälpt min kära syster lite med ett skolarbete så jag har t.om fått använda huvudet lite.. ;P

Men nu är det snart dags för sängen så att jag orkar upp när klockan ringer halv 3 inatt! :)
Puss och God Natt!

Mammaträff :)

Nu är Lilleman och jag hemma från mammaträffen.. :) Han har fått mat i magen och ligger i sängen för att somna nu, supertrött är han! Han tycker inte riktigt om att mamma väcker honom på morgonen.. ;)
Jag är väl inte helt pigg jag heller, jobbade i morse så jag sov bara 1½ timme innan jag skulle upp igen så idag blir det nog inte många knop gjorda.. :P

Men nu ska jag ta ngt till lunch och sedan krypa ner i soffan och kolla på kan ni gissa vad? :P
Jissar ni Hem till Gården så är det helt rätt.. ;)
Puss!

Överraskning från pappa ;)

Pappa kom hem med en present till Lilleman som han köpte igår när han stod på verkstad i Halmstad igår.. ;)


svar på kommentar :)

Anonym om Extrajobb:
Varför bytte ni vagn? Vad var det för någon ni hade innan? Kan du inte lägga upp en bild på den nya? : )


Svar:
Vi hade en Baby Travel innan från -10.. :) Det visade sig med tiden att den var lite för tung och klumpig för min dåliga rygg då vi är iväg mkt och det blir mkt lyftande in och ut ur bagaget i bilen.. :) Sedan har vi ju en stor hund och då tog vagnen lite för stor plats i bagaget..  I övrigt var den kanonfin och stabil och bra! :)

Här kommer bilder på den nya, en Teutonia från -05 men i mkt fint skick, betydligt lättare att lyfta in och ut ur bilen+ att den tar mindre plats i bagaget så hunden blir lite nöjdare.. :) Att den dessutom kostade typ ingenting  gjorde inte saken sämre.. ;)



Extrajobb :)

Idag blev det extrajobb för min del.. :) Den andra blev sjuk inatt så dem ringde mig vid 3 och frågade om jag kunde jobba.. :) Men eftersom att älsklingen jobbade så kunde jag ju inte bara dra upp Lilleman ur sängen bara sådär så jag fick helt enkelt börja senare när jag ville.. :) Så vid 8 körde jag och lämnade Lilleman hos mamma och jag hade dessutom jobbarbilen framkörd till uppfarten så slapp ta min egna bil till Hoby t.om.. ;)
Inte helt fel att börja vid halv 9 hela tiden men det skulle nog inte uppskattas av dem som vill ha tidningen till morgonkaffet.. ;)
Men nu är jag hemma hos mamma igen och hoppas på att det ska regna över så att man kan gå en runda med den nya fina vagnen.. ;)
Puss!

Måndag=Babysim :)

Det har inte blivit så mkt mer än babysim på schemat idag.. :) Tvättat 2 maskiner tvätt har jag gjort iaf.. ;) Latdagar gillas ibland och i helgen har det varit fullt upp så.. :)

Lilleman var superduktig på babysimmet idag.. :) Vi tränade "dyk från kanten" och han var såå duktig! :) En annan känner sig jätteelak som trycker ner honom under vattnet men jag vet att det egentligen inte är ngn fara.. :) Lelle var med och höll oss sällskap också så det var skojigt! :)

Babysim är utmattande för dem små så Lilleman ligger och sover en stund så att han orkar vara vaken tills hans "riktiga" sovtid är så strax är det dags att väcka honom.. :) Brukar inte låta honom sover efter kl.19 på kvällen men jag kände att jag var tvungen att äta ngt innan jag väcker honom.. :)
Men nu är det dags för det! :)

Trevlig kväll på er!
Puss!

Sommarbild :)

Sommarbild på min fina kille! :) <3


Efter regn kommer sol :)

Och det har det ju gjort idag! :) Lite molnigt men ska minsann inte klaga! :)

Idag har har det varit sovmorgon här hemma, gav Lilleman mat vid halv 8 och sedan somnade han om och sover fortfarande och klockan är snart halv 12! Han behövde nog sova.. :)

Idag är det babysim som står på schemat och idag ska Lelle följa med och hålla oss sällskap då älsklingen jobbar.. :)
Nu ska jag äta frukost! :)
Puss!

<3

Vackrare blå ögon finns inte! <3

Älskar denna bilden! <3

Knäppaste fisen! <3

Babysim :) <3



Green Street Hooligans :)

Och där fick jag för att jag hade tänkt lägga mig tidigt idag.. :P Green Street Hooligans gick ju på tv4 film så var ju tvungen att kolla på den, Älskar både 1an och 2an! :) Grymt bra filmer är dem! :)

La ut vår gammla barnvagn på Blocket ikväll med och 30 minuter senare var det en som ringde och nu är den väck.. ;) Oprutat och allt, det gillar vi! :)

Men NU kallar sängen på mig! Älsklingen är på typ race lr ngt så får väl se när han behagar komma hem..
GoNatt på er! :)
Puss!

Strippen :)

Idag har det varit en lååång men ändå kanondag! :) Vi var upp i Emmaboda vid typ halv 9, hittade perfekta sittplatser och solen sken och allt flöt på! Kan inte bli bättre! :D Solbrännen är nog den ojämnaste i världshistorien men färg har jag fått iaf! ;)

Somnade som en klubbd säl i bilen på vägen hem, 2.5 timmes sömn tog ut sin rätt, så idag blir det sängen tidigt! :)
Lilleman och Nova har varit hos farmor och farfar och haft det bra! :)

Det fanns folk som hade sina hundar med sig och LÅSTE IN DEM I BILEN I STEKANDE SOL, hur jävla korkade får man bli?! Usch, jag blir så arg, en del människor ska inte ha djur! :@

Puss!

Bambis pappa är död..

För jag krockade med honom idag när jag jobbade.. TUR att han dog direkt, annars hade jag fått mer panik än vad jag fick!
Jag klarade mig iaf bra, tog ett tag att hitta hjärtat bara.. Bilen blev lite intryckt i fronten så den får lagas men det kunde gått värre..

Nu ska jag iaf fixa lite mat att ha med oss till Strippen.. :) Vi var nere på OKQ8 igår och köpte tunnbröd och vad tror ni jag såg nu när jah skulle fixa dem? Jo, MÖGEL! :O Och inte har dem öppet denna tiden på dygnet heller så det får bli att åka ner där när vi kommer hem igen..

Vi hörs senare ikväll om jag är vid liv! :)
Puss!

Lång dag.. :)

Idag har det varit en lång dag.. :)
Har precis kommit hem från kalaset så nu blir det bums i säng då jag ska upp om 2½ timme igen och sedan åka och jobba.. :) Och direkt efter jobbet så blir det direkt till Strippen i Emmaboda, OM vädret nu är som det lovats! Tänker inte sitta 6 timmar på en träläktare och vänta på att banan ska torka detta året med, det kan jag lova er! Förra året snackar vi Träsmak i arslet!

Så God natt på er så hörs vi imorgon och ses kanske på Strippen! :)
Puss!

Btw, lyckades övertala älsklingen att köpa en ny(begagnad) barnvagn idag så nu är jag happy!:D

Hemma från jobbet :)

Nu är jag hemma från jobbet som flöt på riktigt bra idag! :) Jag är MKT nöjd med mitt nya val vill jag lova, hon lär sig skitfort! :)

Men nu kallar sängen på mig.. :) Jag hoppas på att Lilleman behagar vakna snart så att han kan äta och somna om igen så att vi kan sova några timmar till sen.. :)

Dagens planering är väl att åka och handla då det efterlängtade barnbidraget trillar in på kontot idag.. ;) Sedan blir det att köra och hälsa på Jenny då jag ändå ska köra ner till Lörby och hämta älsklingen efter jobbet så det blir ju på vägen! :)

Sedan ikväll blir det antagligen kalas för älsklingens moster och kusin beroende på när han slutar.. :)
Så lite händer det idag iaf och som vädret ser ut nu så verkar det ju bli kanon med sol och allt och det gillar vi! :)

Puss och god natt på er! ;)

svar på kommentar :)

Sara ang. sovrutiner:
ge han mycket mat så han verkligen blir mätt... så ska du se att han sover hela nätterna.!!

Svar:
Det gör han redan så det är inga problem.. :) Han somnar runt halv 9-9 som jag skrev och sedan sover han till mellan 6-8, vaknar, äter, får torr blöja och somnar om igen till mellan 9-11.. :) Att jag skrev peppapeppa menar jag att deras sovrytm kan ju ändras rätt som det är.. :) Men att han sover som han gör nu är jag jätteglad för! :)

Sovrutiner! :)

Jag vet att det är en del mammor eller kanske t.om pappor som läser min blogg och därför är jag lite nyfiken på hur ni gör med era barns sovrutiner på kvällen? :)

Personligen så har vi väl inte några direkta rutiner som vi följer till punkt och pricka men en vanlig kväll brukar se ut ungefär såhär:
Runt kl. 8 så byter vi om till pyjamas, gör mat och kryper ihop i soffan tillsammans och äter.. Sedan får Lilleman sitta och mysa i min famn och då oftast somna in och då går jag in och lägger honom i sin säng.. Han brukar vakna till då men så lägger jag hans goskanin jämte honom och då somnar han oftast direkt och sover sedan hela natten.. (Än så länge peppa peppa).. :)
Så mellan halv 9-9 brukar han somna och då hinner man ändå få lite egentid på kvällen vilket är väldigt skönt! :)

Ibland eller snarare väldigt sällan händer det att han börjar gråta när man lagt honom i sängen men då har jag som princip att aldrig ta upp honom.. Dock går jag in och ger honom nappen, lägger goskaninen på plats och sedan trötsar jag honom genom att stryka honom över ansiktet och vyssa tills han lugnat sig.. Oftast beror den gråten på att han är övertrött så därför ska han inte lära sig att mamma eller pappa tar upp honom så fort han gråter lite.. :)
Och än så länge fungerar det alldeles utmärkt.. :)
Dock måste jag säga att jag är helt emot "låta ligga och skrika-metoden" då dem antagligen skriker av en anledning men däremot behöver man inte alltid ta upp dem så fort dem skriker.. :)
Men det är som sagt min personliga åsikt och jag vet att alla föräldrar gör olika.. :)

Så därför är jag lite nyfiken på hur ni gör och vad som fungerar för er? :) Eller helt enkelt bara era åsikter! :)

Härlig kväll! :)

En riktig slappedag blev det inte idag ändå.. :P Jag åkte hem till mina föräldrar och spenderade ngra timmar där innan jag hämtade älsklingen vid lastbilen.. :)
När vi kom hem så blev det en promenad och sedan dammsugning och lite sådant nödvändigt.. :) Nova har börjar fälla igen så nu är det dammsugning varje dag som gäller då min kära sambo egentligen är allergisk mot hund så vi måste hålla lite koll på hundhåren.. =/

Menmen, nu sak jag ta kvällen och mysa lite med mina älsklingar.. :)
Puss!

Lillemans nya stil i badbaljan ikväll.. :) <3


Slappedag :)

Idag kör jag och Lilleman en form utav slappedag.. :) Han lät mig sova till 10 idag så det var jätteskönt och han somnade vid 12 igen och sover fortfarande.. :) Jag orkar inte heller göra för många knop, känner mig jättelat idag.. :P
Men som jag sagt förr, sådana dagar behöver man också! :)
Puss!

Trött mamma :)

Satt med Lilleman i famnen för att han skulle somna en liten stund nu men inte var det då Lilleman som somnade iaf.. Haha jag är helt dööd.. :P Fick ju gå upp tidigare i morse i och med att vi skulle till sköterskan och det sätter sina spår.. :)
Men nu är vi tbx på banan igen och Lilleman blev pigg utan att sova tydligen.. :P

Lite kvällsmat hade kanske suttit på sin plats ist för bulle.. :P
Puss!

5-månaders vaccin :)

Idag har Lilleman varit och fått sitt 5-månaders vaccin.. :) Superduktig va han idag! :) Vägde och mätte honom också och nu väger han så mkt som 7440g och är 68cm lång, min fina lilla klump! <3 Inte konstigt att det känns när man bär honom.. :P

Han fick lite mat och Alvedon när vi kom hem och snart har han sovit i 2 timmar och sover ännu så jag har hunnit med lite under tiden.. :) Städat klart i köket som vi inte hann igår, tvättat 2 maskiner tvätt, tvättat bilen och nu funderar jag på vad jag ska ha till middag.. Den eviga frågan: Vad ska vi äta idag?

Det tåls att fundera på ett tag.. :P
Puss!

Torrt hår? :)

Mitt hår är heeelt hopplöst nu efter graviditeten! Fäller som faaaaan och torrt och allmänt risigt.. :P
Känner igen er? :)
Jag fick ett leave-in-serum av Lelle när jag fyllde år i januari och det är helt underbart! Håret blir lent och mjukt och får dessutom glans så det rekommenderar jag! :)

PHC- 90Kr på Kicks! :)


Dagens bakning :)

Det blev minsann kanelbullar idag ändå, jag kunde inte hålla mig.. ;) GottGottGott!

Lilleman ligger och sover en liten kvällslur nu och snart ska vi iväg och kolla på på konstutställning som min kära kusin är med i med Victor.. :) Sedan får vi se till att göra klart städningen, vi har sovrummet och köket kvar och dessutom bädda rent i sängarna.. :)

Puss!


Städ- och bakdag! :)

Vad är bättre när regnet faller utanför än att passa på att vara inne och städa och baka? :)
Så här hemma är det snart färdigstädat och snart ska frallorna in i ugnen med! :) Skulle passat på att baka bullar med men mjölet är slut.. Får se om jag behagar att åka och handla det under dagen.. :P
Nybakta kanelbullar med ett glas kall mjölk, finns det ngt godare? :D
Haha nu läskar jag mig själv med!

Jobbet gick också bra idag! Håller på att lära upp en kompis som ska hjälpa mig så det tog lite längre tid idag men det är så det är när man aldrig kört rundan innan och inte har koll på tidningarna! :)

Nu ska frallorna in i ugnen! :)
Puss!

5 månader :)

Lilleman är redan 5 månader idag och återigen undrar jag vart tiden tar vägen?! :D
Lilla snutten! <3

Pinsamt Sverige!

Okej, jag är lååångt ifrån en hockeymänniska men när Sverige faktiskt spelar i VM så sappade vi lite dit för att kolla hur det gick.. Men seriöst, 6-1, Pinsamt!

Jobbet gick bra idag iaf bortsett att vi var typ 5 cm från att klippa ett rådjur.. Då satt hjärtat i halsgropen vill jag lova.. :P

Annars idag är det väl rätt så fullt upp.. Vi ska besiktiga V70n, handla, städa och babysim.. :) Nu har jag ju Victors systemkamera så nu kanske man kan ta lite finare bilder på Lilleman i vattnet! :)

Men nu blir det frukost! :)
Puss!

Regn och rusk.. :)

Tjaa, de blev lite regn idag med ja.. Vilken tur att vi bara har haft en slappedag.. :)
Efter att vi hämtat Lilleman hos sin farmor och farfar så körde vi hem till mina föräldrar och spenderade några timmar där.. :) Vi gick även en runda och lyckades precis undkomma regnet som kom sen.. ;)

Nu när vi kom hem så blev det faktiskt, hör och häpna gott folk, att BÅDE älsklingen och jag joggade en runda med Nova och Lilleman! ;) Haha blev väl inte så seriöst, vi skrattade mest åt varandra men joggade gjorde vi iaf.. :P

Nu sover Lilleman för natten och jag ska ta det lite lugnt nu innan sängen och jobb imonbitti! :)
Puss och GodNatt på er!

Kanonkväll! :)

Trots allt regn så blev det en kanonkväll igår ändå! :) Rejset blev flyttat från Konga till Vislanda och efter en stund så slutade det att regna så då blev det en del som körde! :) Dock måste jag säga att det var vääldigt oorganiserat med start och återline, bilarna körde huller om buller kändes det som..

Vi var hemma sent inatt så det blev att Lilleman fick sova hos sin farmor och farfar, kändes så elakt att dra upp honom ur sängen och ut i kylan så.. Så nu ska vi snart åka och hämta honom! :)

Annars idag så är det väl rätt så oplanerat vad vi ska hitta på, ta det som är kvar av dagen som det kommer.. :)
Puss!

Lördagkväll :)

Nu blir det snart grillning hos svärföräldrarna och senare ikväll rejs! :)

Ha en trevlig lördagkväll allihopa och en del träffar jag kanske på rejset! ;)
Puss!

Älskade saknade ponnys! <3

Ibland sitter jag och tänker på hur många minnen man har från förr.. :) Främst med hästarna.. :) Och fina ponnys, vad jag saknar er! <3

Minette, min finfina flygande tunna, du lärde mig Allt! <3 Jag har såå många fina minnen med dig och jag saknar dig så mycket ibland!

Melodie, lilla monster! Men du var Mitt älskade monster! <3

Och finafina Acadian, minnet när vi utklassde de gamla veteranerna i LC:1 som 4 åring lever jag på ännu och det får mig att le varje gång jag tänker på det! Du var verkligen one of a kind! <3

Jag hoppas verkligen att ni har det bra där ni är nu! :) Ni förtjänar det allra bästa ni bara kan få, älskade ponnys!


Bestämningssvårigheter.. :)

Verkar som om att vädret har lite svårt att bestämma sig för vad det ska vara.. Soligt, molningt eller regna.. :) Så länge det är sol så är jag nöjd.. ;)

Det blev inte så mkt städat för min del idag då Lelle kom förbi en sväng.. :) Vi har pratat och käkat lite lunch och så och så tog vi oss en promenad och vi lyckades missa regnet t.om.. :)

Jag har iaf städat badrummet, tvättat en maskin tvätt, sorterat tvätt, kört en maskin disk, röjt undan och nu sover Lilleman så jag får vänta med dammsugningen.. :)

Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem från jobbet och sedan ikväll kommer Victor hit och grillar med oss.. :) Stackarn är ju gräsänka i helgen.. ;)
Jag ska låna hans brors systemkamera ett tag och försöka få lite fina bilder på Lilleman och så.. :) Länge sen jag framkallade några nu så vill se om jag kan få några fina.. ;) Om nu Victor kommer ihåg att ta med sig den, det är ju inte så säkert det.. :)
Puss!

 

 


 


Fredagen den 13:e..:)

Jahopp, idag är det den så kallade "otursdagen" då ja.. :) Ngn som har haft otur ännu? :)
Inte jag iaf, jag har varit uppe och jobbat och det flöt på utan problem.. :) Väckte älsklingen när jag kom hem så att han kunde åka och jobba, gav Lilleman mat och fick sova till 10, underbart säger jag bara! :)

Idag blir det lite städning här hemma, börjar bli rätt så bra på de här med att städa då det känns som om att jag inte gör annat.. :P

En promenad får det också bli om vädret håller i sig, verkar mulna på lite nu..

Puss!

Trevligt besök.. :)

Det blev ett trevligt besök av en kompis innan på några timmar.. :) Har snackat en massa om ditten och datten och vilken dag som helt ska deras lilla bebis komma! :) Det får bli lite barnvagnsrejs sen i sommar.. :)

Älsklingen har med kommit hem nu så nu har vi ätit och lite så, spagetti och köttfärssås fick det bli idag, snabbt och gott! :)

Det blir att jag får hoppa in och jobba imorgon med men alltid skönt med extra pengar så det är skönt att älsklingen är hemma inatt! :)

Jag måste ner till Maxi med och handla lite mat till Lilleman med så det får jag väl göra innan jag tar kväll.. :)
Puss!

Blixter och dunder..

Jag avskyr åskan och att vara hemma själv mitt i natten gjorde inte känslan bättre.. :P Haha, iofs vaknade jag inte förren runt 1 och då tror jag att den var på väg bort?
Det kan vara mysigt på dagen lr när man har sällskap i sängen men Lilleman sov och Nova var lite orolig ute i hallen men jag tänkte inte förstärka hennes orolighet genom att gå ut och trösta henne..

Jag fick sovmorgon idag iaf! Lilleman väckte mig vid halv 8, åt och somnade om vid 8 igen efter sin morgongymnastik och sov till nästan halv 11, fast jag gick upp vid 10.. ;) Min fina bebis! <3

Idag har jag ingenting planerat, ska väl gå ner och möta älsklingen på Södra och lämna lampan som jag hämtade igår men han vet inte om han få komma hem ikväll eller inte så då tar han det då.. :)

Nu ska jag krypa ner på golvet och leka med min bebis!
Puss!

Power walk+ musik i öronen.. :)

Det blev en liten power walk till Södra i Kallinge tidigare ikväll för att möta en jobbarkompis till älsklingen då han hade en extralampa som han skulle ha.. :) Tänkte ändå gå en runda så kunde lika gärna gå upp dit än att ta bilen den lilla biten.. :) Så idag har det blivit 2 långrundor och t.om Nova är lite trött.. ;) Det är Inte lätt att få den hunden trött så skönt när hon är det för en gång skull.. :)

Behaglig värme med lite fläktande vind+ musik i öronen=Underbart! :)
Varför är det alltid lättare att gå när man har musik i öronen? :P
Jag borde ha det oftare, brukar alltid glömma hörlurarna hemma.. Känns verkligen som om att jag har lika mkt minne som en guldfisk ibland, vilket jag antagligen har med.. :P Dock måste jag nästan ta uppdatera min musiklista i mobilen..

Men nu är det dags för Novas kvällspromenad och passa på att slänga Alla sopor då soptunnorna töms imorgon.. :)
Puss och god natt på er! :)

Molnigt..

Hmm, typiskt att det skulle bli molningt nu när Lilleman ligger och sover och jag tänkte gå ut och sätta mig och sola lite.. :O Jaja, jag har iaf varit ute på promenad me mamma och Nova i det fina vädret innan så får väl nöja mig med det.. :)

I förmiddags var det träff med mammagruppen med, riktigt trevligt! :) Det är 2 bebisar som är i samma ålder som Casper, ena är samma dag och den andra dagen efter honom och det är så kul att se vilken skillnad det kan vara! :)
Det är träff nästa vecka med men jag hade glömt bort att jag ska till sköterskan med Lilleman och ge honom sitt 5 månaders vaccin då, så jädra dumt..

Nu ska jag sätta mig i telefon och ringa den berömda försäkringskassan.. Har glömt bort till vilket datum jag har begärt mammapenning.. :P Haha så Typiskt mig att inte hålla koll på sådant!
Puss!

Mina fina älsklingar! <3

Jag blir alltid lika imponerad av hur viga bebisar är.. :P Men att sutta på tårna verkar inte särskilt lockande tycker jag inte.. :P


Frukost :)

Idag är vi uppe tidigt känns det som.. ;) Inte van att gå upp halv 8 och faktiskt vara Uppe halv 8.. xD Brukar bli att jag ger Lilleman mat och sedan somnar vi om igen.. Haha va bortskämd jag är!

Men nu är vi uppe för vi ska på mammaträff nu vid halv 10.. :)

Frukost har jag med hunnit äta, gröt med torkade blåbär, tranbär och lite honung+mjölk.. :) Yummi!

Nu ska jag ta och hoppa genom duschen och göra mig i ordning lite! :)
Puss!

Blekingemjölk är det som gäller här hemma! :) Någon krona dyrare än "vanlig" mjölk men dock närproducerad! :)


Egentid..:)

Idag har det varit en relativt lugn dag.. :)
Älsklingen var nere på Södra och lastade innan så jag tog Lilleman och åkte ner och hälsade på honom och passade på att köra till ÖB och handla lite.. :)
Sedan har jag kört några maskiner tvätt, röjt lite hemma, tvättat Pärlan och NJUTIT av solen! :) Har även varit hemma i Kallinge och gått en runda med mina kära syster, Lilleman och Nova.. :)
Underbardag har det varit idag! :)

Lilleman sover för natten nu och jag sitter och kollar på House innan det är dags för Novas kvällspromenad.. :)
Imorgon är det mammaträff så då blir det att gå upp i tid! :)
Puss och God natt på er!

Solsken! :)

Lilleman sover fortfarande och vad gör man då?
JO, man går givetvis ut och sätter sig i solen en stund! :)
Puss!

Svar på kommentar :)

Sofia ang Liberoklubben :)
Den är inte mycket att hänga i granen.:-( ha med den men köpte en riktig istället .

Svar: Åh, vad tråkigt, jag har sett fram emot den länge nu.. =/ Men jaja, den var ju "gratis" kan man väl säga..

Lurade?

Haha, känns som om att folk antog annat när det stod ultraljud i rubriken tidigare idag? Verkar så på antalet besökare iaf..
Men Nej ni, ett syskon till Lilleman får minsann vänta ett tag till! :)
Puss!

Bilder :)

Vadå, har jag ngt i ansiktet?!

Lilleman har börjat sitta lite själv nu! :)

Mina fina killar på bröllopet. :)

Lilleman var med och sjöng han också..:)

Premiär av majskrokar på Ullared.. :)

Kladdigt blev det.. :)

Kvällsmys med mamma är grejer det.. :)

Nu sover Lilleman för kvällen och jag ska strax ta och gå ut med Nova på kvällsrunda.. :)
Imorgon kör jag en oplanerad dag och skiner solen så hoppas jag på att Lilleman är på bra humör så att man kan utnyttja den lite! ;)

Han har varit en Rikigt ÄNGEL hela helgen! Suttit still i bil i flera timmar, suttit mer eller mindre stilla på en bröllop, åkt runt inne på Ullared och fått sitta still mkt då med och han har knappt inte gnällt någonting, det är min fina kille det! :) <3

Men som sagt, nu ska jag gå ut med Nova och samtidigt passa på att ringa älsklingen! :)

Puss och god natt på er!


Liberoklubben :)

Ni som har barn vet garanterat om Liberoklubben..? :) Annars, Libero.se! :)
Iaf så får man ju olika poäng om man sätter in koder från blöjpaket och hygienartiklar och det kan man byta in mot gåvor och det har jag gjort nu.. :) En mobil att hänga över Lillemans skötbord fick det bli så nu får vi se när den dyker upp i brevlådan! :)


Bröllop+Ullared+Ultraljud :)

Igår kom vi hem efter en underbar helg i Ullared/Falkenberg.. :) Bröllopet var verkligen jättefint! :)
Ska se om jag kan få lite bilder av svärmor sen, vi glömde ju självklart vår kamera hemma..:)

Ullared igår gjorde oss några tusenlappar fattigare men vi fick allt vi skulle ha+lite till.. :) Bl.a så köpte älsklingen och jag oss varsen vårjacka, lite kläder till oss och Lilleman, leksaker till Lilleman, lite bra och ha saker, en liten plaskpool till Lilleman i sommar, en ny "stol" till hans badbalja, sängkläder till Lilleman, 3 nya fina tavlor till vardagsrummet där det står Love, Faith och Belive, mm mm.. :)

Idag så åkte älsklingen till jobbet och jag och Lilleman och hans mormor har varit inne i Karlskrona för ultraljud av hans hjärta.. :) Ni kanske kom ihåg att jag skrev för några veckor sen att vi skulle få remiss då han har ett blåsljud? Men iaf, idag har vi varit inne och det var INGEN fara och det kändes så skönt att få veta det!
Vi var även en sväng inom min mormor och morfar och hälsade på och även moster och hennes små kom dit.. :) Lovade Flisan att jag skulle baka med henne ngn dag så det får jag ta och göra! ;)

Men nu blir det att ta det lite lugnt och kolla på Hem till Gården! :)
Puss!

Fast and furious 5 :)

Då är biokvällen med älsk, Victor och Johanna avklarad.. :) Kanonbra film , rekommenderas! :) Lite överdriven men ändå bra gjort och samtidigt rolig! :)



Nu är det mesta packat och iordning för morgondagen.. :) Kommer att bli bloggtorka här tills vi kommer hem igen men de får ni ta.. ;)
Ha en bra helg allihopa och god natt!
Puss!

Sommar! :)

Nu är jag hemkommen från några trevliga timmar hos Jenny.. :) Vi har fikat lite och sedan lämnat några av hästarna på bete.. :) Så härligt att släppa ut dem på bete, då börjar det bli sommar! :)

Finaste tjocka Nellan! :)

Nellan och Ramses. :)

Ramses sötnos. :)

Marielle och hennes bebis. :)

Liten bääbis. ;)

Nu ska jag faktiskt ta det lite lugnt innan älsklingen kommer hem och ta ngt litet att äta.. :)

Puss!


Kl 9 :)

Klockan är 9 och jag har redan hunnit med lite.. :) Lilleman väckte mig vid halv 8 och fick mat och somnade om igen.. :) Och eftersom att jag har lite att stå i idag inför helgen och solen skiner så underbart  så gick jag upp ist så nu är Nova rastad, båda bilarna dammsugna och frukost intagen.. :)

Om en stund ska jag köra och hälsa på Jenny och när jag kommer hem igen så blir det att packa det sista och sedan ikväll när älsklingen kommer hem så blir det bio med Victor och Johanna.. :)
Fast and furious 5 blir det! :)
Puss!


Ibland är Nova bara för söt! ;)

Semper banangröt.. :)

Idag har Lilleman fått smaka på Sempers Banangröt.. :) Han åt upp en hel portion utan större problem+ersättning med mitt lilla matvrak.. :) Allt som vi har gett honom hittills har han bara slukat så att ge honom mat är inga större problem inte.. ;)
Det han har smakat hittills sen vi började med smakportioner är:
Potatis
Morötter
Broccoli
Majs
Ärtor
Banangröt

Han Älskar Allt! :)


Allra första smakportionen-potatis.. :)

Såhär brukar det se ut när maten är slut.. :P

Jag har även varit en snabbvisit nere på stan medan Lillemans mormor och morfar passade honom lite.. :) Var tvungen att köpa en ny bh till på lördag då det är bröllop som gäller.. :) Ska ha en klänning utan axelband och var ju då tvungen att ha en svart bh utan axelband med.. ;)

 

Multifunktion, 179:-, Lindex.

Nu ligger min övertrötta son och tar sig en välbehövd tupplur.. :) Han är så tråkig när han är övertrött.. ;) Jag har tvättat 2 maskiner tvätt, plockat ner och sorterat tvätt, Lillemans mormor och morfar har varit här på fika, gått en promenad, sorterat ut lite kläder som börjar bli försmå för Lilleman (strl 62) och sedan börjar packa lite inför helgen och bröllop/Ullared.. :) Har hunnit med lite idag ändå när jag tänker efter.. ;)

Ska se om jag hinner göra kärleksmums med som jag inte har hunnit med ännu, inte frallor heller.. Hmm..

Puss!

 

 


Boktips :)


Jag verkligen Älskar att läsa självbiografier, dem skildrar hur verkligheten ser ut för en del människor och här är en jag skarpt rekommenderar.. :)
Trasig av Shy Keenan, en riktigt stark och gripande bok om en 4 årig flicka som misshandlas och våldtas av sin styvfar, ja inte bara honom utan även sin mor och många andra och samtidigt igoneras helt av myndigheterna..


Handling:
"Jag föddes och trasades sönder i Birkenhead. Oönskad, misshandlad, såld, bortbytt, fotograferad, filmad, lämnad att dö, fördärvad, skuldbelagd, sviken och förbigången. Men jag föddes även med en brinnande eld inom mig. Jag kallar den för min Fenixeld. Jag är inget offer - det ordet beskriver bara vad jag råkade ut för. Inte heller är jag en överlevare för det antyder att jag kommit över allting. Jag är en Fågel Fenix och det pågår en ständig process inom mig. Detta är min berättelse."

Orden kommer från Shy Keenan. Under hela sin barndom blev hon systematiskt våldtagen av sin styvfar. Och hennes mor misshandlade henne så svårt att hon hade både nedsatt hörsel och syn den dag hon började skolan. Vid 10 års ålder var hon nära att dödas av en grupp pedofiler som hon blivit såld till.

I vuxen ålder beslutade sig Shy för att berätta sanningen och få de skyldiga ställda inför rätta. Efter en utdragen process dömdes både styvfadern och några av hans medhjälpare till långa fängelsestraff inte bara för vad de gjort mot Shy utan för flera fruktansvärda brott även mot andra barn.

Trasig är en av de mest skakande och ärliga skildringar av barns utsatthet som någonsin skrivits. På ett rakt och självutlämnande sätt berättar Shy Keenan om sina fruktansvärda upplevelser. Men hon uppvisar även en inneboende styrka och förmåga att trots allt överleva och vända smärtan till något positivt som kan hjälpa andra i liknande situation.



Världens bästa kille! :)

Att jag har världens bästa lilla kille.. ;) Jag gick och la mig vid 6.15 och Lilleman väckte mig inte förren 8.15, fick mat och somnade om nu till 11.15.. :) Och då somnade han ändå vid 21 igår!
Och eftersom att älsklingen åkt till jobbet så behövde jag verkligen få sova.. :)
Världens bästa Lilleman! <3

Banankaka :)

Hade lite gamla bananer över igår så det blev att prova på att göra en Banankaka.. :) Godkänd av både älsklingen och svärmor så då blev den god iaf.. ;) Recept:

Ingredienser:
  • 2 st stora övermogna bananer
  • 50g smör
  • 2 ägg
  • 2dl socker
  • 3dl vetemjöl
  • 0.5dl mjölk
  • 2tsk bakpulver
  • 2tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
Gör så här:
  • Smält smör och låt svalna.
  • Mosa bananerna.
  • Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel.
  • Tillsätt sedan smör, mjölk och de mosade bananerna. Häll i en smord, bröad, rund form och grädda i ugnen på 175 grader i 40-50 minuter.

(Recept och bild från Google.)



Dags att sova.. :)

Nu är jag hemma från jobbet och älsklingen har åkt till sitt.. :) Nova är rastad och har fått frukost så nu är det dags att krypa ner i sängen och försöka sova tills Lilleman vaknar..:)
Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda! För tillfället ser det ut att bli fint väder så det hoppas jag att det är när jag går upp igen! :)

Puss!

Saknar dig än..

Ett helt år sen har gått sen du fick somna in och jag saknar dig än fnatthatt! Känns fortfarande lite konstigt att du inte sitter innanför dörren hos mamma och dem och skäller när man kommer men du behöver inte oroa dig, Nova sköter det jobbet nu åt dig när hon är där.. :) Saknar när du inte hoppar upp på ryggstödet när man sitter i soffan för att slicka en i ansiktet.. :') Jag hatade det förr men nu saknar jag nästan lite att du inte hoppar upp på stolen vid köksbordet när man sitter och äter.. Du skällde ut stackars gamla pensionärer när man var ute och gick och just då skämdes man ögonen ur sig.. Du bokstavligt jagade iväg stackars små påskkärringar för att dem var utklädda.. :') Knäppa hund, vad jag saknar dig ibland!

<3


Ny lampa :)

Älsklingen och jag såg denna i Jyskreklamen och tänkte köpa den till Lillemans rum men det hann vi inte innan farmor och farfar också hade sett den och köpt den åt honom ist.. :)

Jysk 99:- :)

 


Bilder från valborg :)












Crazy night! :)



Sista mammaträffen :)

Idag var det sista mammaträffen.. :) Maria Lanto var där och visade lite babymassage och pratade lite så idag var det riktigt intressant faktiskt! :) Fast vi mammor bestämde att vi skulle fortsätta att träffas ändå så nästa vecka ska vi dit igen.. :)
Men Lilleman var trött idag så han sov igenom alltihopa så det blev ingen massage för hans del.. :)

Men nu ska ja faktiskt sätta mig och lägga över lite bilder från kameran och så, så att det kan komma upp lite nytt här.. :)

Puss!

Svar på kommentar :)

Matilda ang. back in business:
Tack! :D
Bra det! :)
Gillar denna bloggsidan mycket bättre. Blev lite otaggad att läsa när du bytte till nattstad.

Svar: Tack, va kul att höra! :)

Gratis är gott :)

Idag trillade det ner ett paket från Semper i brevlådan som innehöll deras vällingburk som jag beställde för ett par veckor sedan.. :) Helt gratis och allt, det tycker vi om! :) Lr ja, man måste köpa ett paket välling och ett frimärke.. ;)

Här är länken där ni det står hur ni går till väga för att beställa en.. :)

http://www.semperbarnmat.se/erbjudanden/bestall-sempers-fina-vallingburk

 


Hagel?! :O

What?! Vart tog våren vägen?! HAGEL?! Usch vad besviken jag blev nu, det som var så fint när jag jobbade i morse!

Vakna.. :)

Nu är iaf jag och Nova vakna här hemma och har plockat undan lite efter gårddagen.. :) Det blev att Lilleman faktiskt fick sova hos mormor och morfar inatt.. :) Första gången Lilleman inte sov hemma och vaaaad jag saknade honom! Haha men jag är glad att jag vågade släppa iväg honom, jag tror det blir värre med tiden om man bara drar ut på det annars.. :)
Och det var lugnast för honom med för här hemma var det inte lugnt iaf! Även jag drack lite som inte har druckit sedan jag blev gravid och kvällen var helt kanon! :) Lite grillning och så, mkt trevligt! :)

Men nu ska jag nog faktiskt ta och väcka min kära sambo för nu vill jag åka och hämta min son.. ;)
Puss!